Schiedammer Rob de Leede: ‘EK’s, WK’s, Götze, Messi, Cruijff, van Gaal en schaken met Edgar Davids’

Voetballers en trainers hebben hun eigenaardigheden en bijzonderheden. Eén ding is zeker, ze staan altijd in het middelpunt van de belangstelling. In het heetst van de strijd gebeurt er van alles, soms ontroerend, soms lachwekkend. Als de camera’s niet in de buurt zijn gebeurt er echter ook van alles. Rob de Leede stond er jarenlang met zijn neus bovenop.

In korte verhalen komt een breed scala aan hoofdrolspelers voorbij. Een Hagenees die vindt dat Gullit verdacht veel op Gullit lijkt, de verloren foto met George Best, schaken met Edgar Davids, de tranen van Frank Rijkaard, de twee gezichten van Louis van Gaal, een geïmproviseerde persconferentie met David Beckham, de totstandkoming van de wonderlijke foto van Mario Götze met Lionel Messi in het Maracanã-stadion en de oppoetsbeurt van de barbecue van Johan Cruijff komen uit zijn tijd als perschef bij het Nederlands elftal en zijn werkzaamheden rond EK’s en WK’s.

Stuk voor stuk voetbalverhalen over het Nederlands elftal die zorgen voor een glimlach, maar ook voor verwondering en zelfs ontroering.
Ze lichten in elk geval een tipje van de sluier op in de wereld van de voetbaliconen van de afgelopen decennia. De verhalen zijn heerlijk leesvoer voor de voetballiefhebbers die denken hun helden te kennen, maar nog niet alles over hen weten.

Schiedammer en al jarenlang excelsior’20 lid,  Rob de Leede (1959) werkte jarenlang als woordvoerder bij de KNVB en was acht jaar perschef van het Nederlands Elftal. Daarnaast is hij nog steeds actief als perschef in de Champions League, bij EK’s en WK’s. Rond het veld en in de catacomben kwam hij alle groten van het voetbal tegen en dat leverde veel mooie anekdotes op.
Bestellen kan hierrrrrrr of natuurlijk verkrijgbaar bij de betere boekhandel !

Foto: Pro shots/Stanley Gontha


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl