Schiedammer Wessel Keemink: “Volledige focus op goed WK resultaat”

De Nederlandse Volleybalploeg is hard op weg om een geweldige WK prestatie neer te zetten. De ploeg van Bondcoach Gido Vermeulen baarde de afgelopen week opzien door in de poulefase zowel van Frankrijk (Winaar World Leugue) en Brazilië (Olympisch kampioen en nummer 1 van de wereld) van het veld te vegen. Daarbij won Oranje ook nog eens met 3-1 van China. Schiedam wordt in dit volleybal succes vertegenwoordigd door Wessel Keemink. De spelverdediger baarde met name opzien in de wedstrijd tegen de Fransen waar hij met achterstand werd gebracht waarna oranje met zijn aanwezigheid als overwinnaar van het veld af stapte. “We moeten deze focus vasthouden.” klinkt hij vastberaden.

De kwalificatie van de lange mannen was op zich al een hoogtepunt. “Na 16 jaar hebben we ons als oranje weer eens gekwalificeerd voor een WK.” kijkt Keemink terug op dit heugelijke feit. “Dat was natuurlijk op zich al een goede prestatie maar nu we op het WK zijn moeten we vol gaan voor het beste resultaat.”
Met een poule met daarin Canada, Brazilië, Frankrijk, Egypte en China staat de Schiedammer er met zijn ploeg ineens zeer florissant voor. Iets waar niemand in het internationale volleybal circuit rekening mee had gehouden. “Die overwinningen op Frankrijk en later Brazilië zijn natuurlijk grandioos. In de voorbereiding naar dit WK toe hebben we drie keer tegen Brazilië gespeeld en in totaal maar 1 set gepakt dus deze overwinning op de regerend olympisch kampioen was totaal onverwacht.” weet de spelverdeler.

De sleutel van het succes van de resultaten in Bulgarije en Italie, is volgens Keemink de samenstelling van de groep. ” Niemand steekt er bovenuit en we hebben veel verschillende types in ons team. Hierdoor kunnen we in de wedstrijd makkelijk overschakelen van spelsysteem en daar hebben tegenstander moeite mee.” weet hij.
Tegenover de overwinningen staat een 3-0 nederlaag tegen nummer 7 van de wereld, Canada, hierdoor worden de laatste poule ontmoeting met Egypte cruciaal. “We moeten bij de eerste 4 eindigen in de poule dan gaan we door naar de kwartfinale. Dit was ook ons doel maar nu gaan we ook voor een zo hoog mogelijke eindstand in de poule waardoor we wellicht een sterke tegenstander kunnen ontlopen.”
Of Keemink iets meekrijgt van de ware volleybal hype die aan het ontstaan is in Nederland? “Wij zijn natuurlijk voornamelijk bezig om ons te focussen op het beste resultaat maar ik zie wel dat we de laatste dagen voorpagina nieuws zijn in de grote media. Dat is natuurlijk geweldig om te zien maar genieten kan ik er nog niet van dat kan achteraf ook. Eerst een zo goed mogelijke prestatie neerzetten, dan de polonaise.”


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl