In december zal de nieuwe Oranje U17 selectie deelnemen aan de 4 Nations Handball Trophy in Lokeren, België. Bondscoach Edwin Kippers heeft 16 spelers uitgenodigd voor het toernooi. Nederland zal naast dagelijks trainen ook wedstrijden spelen tegen Luxemburg, Letland en thuisland België op sport- en jeugdcomplex Lokeren aan de Sportlaan.

De eerste wedstrijd is op woensdag 21 december om 18.00 uur tegen Luxemburg, donderdag 22 december is om 18.00 uur Letland de tegenstander, waarna op vrijdag 23 december om 20.00 uur tegen België gespeeld zal worden.
Een van de spelers die mee mag is de Schiedamse rechterhoekspeler Mitchel Luijten. Het afgelopen jaar trainde hij met de U17 groep wekelijks een dag op Papendal. Begin november is de trainingsgroep teruggebracht van 52 naar 35 jongens, van waaruit nu deze wedstrijdselectie is gemaakt. Eind december worden er ook nog twee wedstrijden gespeelt in Raalte.

Luijten speelt sinds de afgelopen vier jaar bij Quintus, waar hij dit jaar in de landelijke A-jeugddivisie zijn kunsten mag vertonen. Met een jonge ploeg draait Quintus bovenin de jeugddivisie mee. Luijten kreeg het handbal met de paplepel ingegoten, zijn vader heeft vele jaren divisie ervaring bij o.a. het Vlaardingse WIK (nu SC Twist) terwijl zijn moeder vele jaren op divisieniveau acteerde bij het Schiedamse Ventura. Luijten maakte voor het eerst kennis met actief handballen tijdens het schoolhandbal toernooi in groep 5, waarna hij lid is geworden bij het plaatselijke DWS. Zelf geeft hij nu graag al zijn opgedane ervaring door aan de jongere jeugd, zo trainde hij de afgelopen 2 jaar de E-jeugdteams van Ventura en traint hij op dit moment de jongens D-jeugd van Quintus.
Het worden de eerste zaal interlands voor deze talentvolle groep.

Foto: Prive


Het laatste nieuws:

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl