Schiedams kampioenschap en supercup 2021 in de maak

Schiedam – Als het aan de organisatie van het Schiedams kampioenschap en de Schiedamse clubs ligt wordt er dit jaar weer gestreden om de Schiedamse titel. Het toernooi zal, in tegenstelling tot de eerdere edities waarin alle wedstrijden op 1 dag werden gespeeld, worden verspreid over hele wedstrijden waarna er een finale volgt. Ook de Schiedams/Vlaardingse supercup staat op het programma.

Coronamaatregelen
“Gezien de omstandigheden door de heersende coronamaatregelen is het een bizar seizoen voor de voetbalverenigingen.” stelt Mischa Keemink namens de organisatie van het Schiedams kampioenschap.
“Ook wij als organisatie van het Schiedams kampioenschap denken wij mee met de clubs om het seizoen nog wat glans te geven en hebben als organisatie dan ook de intentie om het Schiedams kampioenschap 2021 door te laten gaan als dat door het RIVM en de KNVB als verantwoord wordt gezien. De reactie van alle clubs op ons voorstel was dan ook louter positief.”

Opzet
Waarin de voorgaande edities het kampioenschap op 1 dag werd gespeeld willen we nu inzetten op een toernooi vorm met hele wedstrijden die in de periode van April, mei juni worden gespeeld.
De finale en de strijd om de overige plaatsen zal in overleg worden gespeeld.
“Concreet betekend dit dat we 2 poules zullen loten en dat er een schema wordt gemaakt. De wedstrijd dagen zullen in overleg worden bepaald. Alles zal in de komende periode nog moeten uitkristalliseren.” stelt Keemink

Supercup
Naast de strijd om de DUOCAR-cup, als het aan de organisatie ligt,  zal ook de strijd om de supercup worden gespeeld. “Afgelopen jaar zijn zowel het Vlaardings kampioenschap als het Schiedams kampioenschap niet gespeeld maar met Hermes DVS en DVO’32 als regerend kampioen staat deze wedstrijd nog zeker op het programma. We hopen ook voor deze ‘old firm’  een passende datum en oplossing te kunnen vinden. Wat in het vat zit verzuurd niet. Dat geldt zeker voor haring en jenever.” aldus Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl