Schiedamse Jasmina Jankovic verlaat TuS Metzingen

De keepsters carrousel in de Duitse Bundesliga komt langzaam op gang, zo meldt handbalstartpunt.nl. Dinah Eckerle, doelvrouwe van de nationale ploeg en Thüringer HC, wisselt richting SG BBM Bietigheim. Jasmina Jankovic (TuS Metzingen) verlaat de club en wordt vervangen door Madita Kohorst van VfL Oldenburg.  Waar de Oranje-doelvrouwe, afgelopen weekend nog samen met Kelly Dulfer uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar in haar woonplaats Schiedam,  komend seizoen gaat spelen, is nog niet bekend.

De 31-jarige Jankovic heeft er dan vier seizoenen opzitten bij TuS Metzinger. Met Die Tussies bereikte ze in 2016 de finale van de EHF Cup. Een jaar later strandde ze in halve finale.

Nadat ze in het seizoen 2004 / 2005 op de handbalschool van het Deense GOG Gudme heeft gezeten en vervolgens drie jaar bij V&L in Geleen heeft gespeeld, speelt ze sinds 2008 in het buitenland. Via het Deense Odense (1 jaar) vertrok zei n 2009 naar Duitsland en ging ze spelen voor SVG Celle (1 jaar), Buxterhuder SV (1 jaar) en Frisch Auf Göppingen (3 jaar).

Bron: Handbalstartpunt.nl

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl