Schiedamse kickbokslegende Gokhan Saki tegen Rico Verhoeven?

Schiedammer Gökhan Saki (37) heeft een contract voor meerdere gevechten ondertekend bij kickboksorganisatie Glory, dat meldt de vechter op zijn socials. Daarmee strikt Glory opnieuw een oudgediende voor het zwaargewicht waarin ook Rico Verhoeven actief is.  Saki stapt op 23 oktober in de Gelredome meteen weer de ring in. Tegen wie wordt nog bekend gemaakt.
In het gloednieuwe waterwegsport.nl magazine staat een openhartig interview met de Schiedammer:

Schiedam – De selfieverzoeken, die hij afgelopen maand als prominent ringtoeschouwer tijdens het kickboksgala GLORY 78 in Ahoy, kreeg waren niet te tellen. Tientallen keren werd hij de hand geschut en nam hij de complimenten van zijn fans hartelijk in ontvangst: Kickbokser en geboren Schiedammer  Gokhan Saki (37) is nog steeds een legende.

Door: Mischa Keemink

De vechtmachine groeide op in de Schiedamse wijk Nieuwland (‘Schiedam zit in mijn hart, daar voel ik me thuis’) waar hij als 11-jarig jongetje de gym van Jan Pasztjerik binnenliep en zich razendsnel ontwikkelde tot een groot talent. De overstap naar het Golden Glory team van Cor Hemmers bracht hem in de Championsleague van het kickboksen. Op het K-1 Heavyweight (-100) toernooi in 2009 in Yokohama vocht Saki zijn eerste partij tegen Tyrone Spong die hij op knock-out won. Saki verloor in de finale van Keijiro Maeda die K1 Heavyweight-kampioen werd. Maar een groot vechter was geboren.

Een zegetocht over de wereld volgde.Grote gala’s met duizenden toeschouwers werden aangedaan. Partijen tegen Badr Hari, Rico Verhoeven en Melvin Manhoef werden legendarisch. Uiteindelijk stokte de teller (tijdelijk?) in 2017 op 98 wedstrijden waarin 81 keer werd gewonnen. 58 daarvan op knock-out. Een korte uitstap naar de UFC volgde maar dit MMA huwelijk duurde maar 3 partijen waarna Saki zijn contract in januari 2019 liet ontbinden.

Badr Hari gaat Knock-out tijdens Glory.

Is het nu klaar met de dadendrang van de Schiedammer of kunnen we ons verheugen op een rentree in de kickboksring? Op sociale media en op de gerenommeerde website’s gonst het gerucht dat er een partij tegen regerend kampioen Rico Verhoeven in de maak is. De aanwezigheid van Saki aan de ring in Ahoy waar hij Badr Hari zijn partij tegen Wrzosek zag weggeven en door een trap tegen het hoofd genadeloos tegen de vlakte zag gaan, versterkt deze geruchten.

De sympatieke Schiedammer zelf laat weten dat hij de afgelopen anderhalf vooral bezig is geweest met het uitbouwen van zijn maatschappelijke carrière. “Ik ben weinig thuis geweest en heb vooral in het buitenland vertoeft. Maar het afgelopen half jaar ben ik onder leiding van Mike Passenier, waar ik sinds 2012 mee samenwerk, weer vol aan het trainen.
Toen ik afgelopen september aan de ring zat begon het wel weer te kriebelen. De spanning, de fans het maakt het allemaal echt geweldig. Helemaal nu er weer toeschouwers aanwezig mogen zijn. Wie weet dat ik mijn handschoenen weer aantrek als er een goed aanbod wordt gedaan. Waar en tegen wie dat is dat zal de tijd moeten wijzen.”

Foto: Dennis Wielders


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl