Schoenen aan de wilgen: Kevin Vink (Excelsior M)

Maassluis – Als voormalig profvoetballer hoefde Kevin Vink (33) zich geenszins te bewijzen. Maar de spits van Excelsior M wilde nog zolang mogelijk door met zijn favoriete spelletje. Nu zijn eigen bedrijf UScout op punt van doorbreken staat en het lichaam wat tegen begint te sputteren vindt de aanvaller het tijd om een stap terug te doen.

Met Excelsior Maassluis noemen we direct de rode draad in de loopbaan van spits Kevin Vink. De voorhoedespeler speelde altijd voor de Maassluise club alvorens hij tussentijds in de eredivisie mocht spelen voor RKC Waalwijk en iets later nog Excelsior Rotterdam ,,Het betaalde voetbal was een mooie, leerzame en indrukwekkende tijd. Het heeft mooie bijzondere momenten opgeleverd zoals mijn debuut in het profvoetbal en scoren tegen Ajax bijvoorbeeld. Dat neemt niemand mij meer af.” kijkt hij terug. “Maar Excelsior M was toen, nu en in de toekomst altijd mijn club.”

Uscout
Naast zijn loopbaan als voetballer startte Vink in 2015 met een nieuwe uitdaging dat gekoppeld kan worden aan voetbal, en later aan andere teamsporten. Hij ontwikkelde samen met enkele techneuten een speciale app waar sporters hun video’s kunnen uploaden en delen. ,,Het doel met Uscout is een verbinding te vormen tussen sporters, clubs en scouts. Hierdoor ontstaat een platform waar een ieder in de sportbranche baat bij kan hebben. Daarnaast is het een volledig geautomatiseerd systeem waarmee je als trainer kunt analyseren. Ook hebben we binnen de app een mogelijkheid tot livestream en volledige doelpuntenherkenning, vergelijkbaar met goal- allert van KPN.In april gaan we de oficiële lancering verzorgen en gaan vele clubs, waaronder ook Excelsior M, de app in gebruik nemen. Daarom ligt de focus na dit seizoen volledig op Uscout.”

Stoppen

De spits gaat zich daarom bewust toeleggen op zijn eigen onderneming. ,,Niet alleen daarom stop ik met mijn actieve loopbaan, maar ook sputteren geest en lichaam wat tegen,” geeft de spits eerlijk aan. ,,Ik had deze keus al gemaakt in december in een periode dat ik nog veel speelde. Daar is de voorbije periode ietwat verandering in gekomen. En dat is niet erg want ik blijf tot het eind van het seizoen mijn uiterste best doen voor Maassluis. Maar eerlijk is eerlijk: het is welletjes geweest.”

Prestaties

Over de prestaties van de tweede divisionist
is de aanvaller duidelijk. ,,We kunnen eigenlijk een stuk beter en voor de winterstop liep het ook wat makkelijker. Maar ik denk dat we met de huidige positie niet ontevreden mogen zijn, en dat we nog altijd iets kunnen stijgen. Er zit echt meer dan voldoende kwaliteit in de ploeg. En zijn mooiste moment uit al die jaren? ,,Dat was twee jaar geleden met Maassluis toen
we de zaterdag en algehele landstitel pakte. Een kroon op het werk van heel de club. Ieder puzzelstukje viel op zijn plek en dat neemt niemand ons meer af. Daar kijk ik dan ook met heel veel plezier op terug.”

Dit is een artikel uit de gloednieuwe waterwegsport.nl krant. Lees hier de voorjaarseditie online !
of pik hem op bij je vereniging !


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl