Schiedam – Gisteren ging de kogel door de kerk. De KNVB besloot door de heersende coronacrisis de amateurcompetities niet meer te hervatten. Een meer dan logisch besluit dat in de voetbalwereld op veel begrip kan rekenen. discutabeler was het besluit van de bond om deze competities af te sluiten zonder eindstand waardoor er geen kampioen en degradanten aan te wijzen zijn. Alle competities worden in zijn geheel doorgeschoven naar het seizoen 2021/2020.
Voor een aantal ploegen heeft dit vergaande consequenties. Twee daarvan zijn CION en Victoria’04 die een straatlengte voor stonden en de champagne al koud hadden staan om een geweldig kampioensfeest tegemoet te gaan. Niets is echter minder waar. In plaats van de gedroomde promotie naar de respectievelijk tweede (CION) en derde (Victoria’04) klasse wordt er volgend jaar ‘gewoon’ weer getrapt in de huidige klasse. Waterwegsport.nl pijlde de reacties en sprak met Warry van Wattum, trainer van Victoria’04 en Sebas Verburgh van CION:

“Terecht of niet terecht dit komt aan als een mokerslag” laat Sebas Verburgh, technisch manager, namens CION weten . “Heel de club heeft hiernaar toe gewerkt . We komen van een jaar waar we brand hebben gehad . Ons eigen clubgebouw weer hebben opgebouwd en met z’n allen aan een juiste balans in de selectie gewerkt . Dan wil je beloning voor het werk wat je hier voor hebt gedaan. Dus door de ogen van de club mensen Nee dit voelt zwaar onterecht . Aan de andere kant moet je het breder zien en zijn en nog geen duidelijke verschillen in de andere amateurklasse hoe moet een KNVB daarin bepalen wie er degradeert of promoveert als er clubs met het zelfde aantal punten zijn. Moeilijk mee om te gaan op dit moment maar het is niet anders !!

Volgend seizoen
“Dit heeft grote gevolgen voor het volgend seizoen . Afspraken die er met sponsoren zijn gemaakt moeten weer opnieuw besproken worden. Spelers vertrekken en er komen spelers bij. Cion stak er dit seizoen met kop en schouders bovenuit. We zullen goed moeten kijken of we weer z’n selectie op de been kunnen brengen . Maar de concurrentie zal daar ook alles aan doen. Wij zullen alsnog voor veel ploegen de te kloppen ploeg zijn.

Wat betreft de voorbereidingen daar is nog geen duidelijkheid over. Wanneer begint het volgend Seizoen heeft de maat regel die nog genomen moet worden met de Eredivisie ook gevolgen voor de start van het Amateur voetbal ?? . Gesprekken met spelers zullen heel anders ingevuld worden. We zouden 2de klas gaan spelen voor een speler die ambitie heeft kan dat negatief zijn en daardoor kan z’n speler een andere keuze maken. Financiële gevolgen heeft met de sponsoren te maken en ook die hebben een zware tijd en zitten niet zomaar op een sponsoring te wacht nu . Al met al een klap voor Cion die met 12 punten los de Kampioen van de 3de klasse D was !!  Maar we gaan er alles aan doen om dit als nog te bereiken volgend seizoen.

Van Wattum:
“Laat duidelijk zijn dat de situatie in de gehele wereld niet in verhouding staat met een spelletje voetbal maar in mijn ogen is de beslissing om af te zien van een eindstand met daarmee het uitblijven van een kampioen en degradant niet terecht. Ik vind dat de KNVB hierin gewoon de makkelijkste weg heeft gekozen. Ploegen die het gehele jaar er niets van hebben gebakken hebben een enorm voordeel, de ploegen die bovenaan staan niet. Typisch de macht vd KNVB blijkt hier weer uit, kiezen voor de makkelijkste oplossing.
Welke impact dit op ons heeft moet nog blijken, dat gaat nu langzaam aan duidelijk worden. Je moet vooruitkijken maar in een andere context. Je blijft een jaar langer vierde klasser en dat was natuurlijk niet ingecalculeerd.”

Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl