‘Seizoen voor standaardelftallen zit erop’

Het seizoen voor de standaardelftallen in de A-categorie zit er zo goed als zeker op. Het kabinet maakte tijdens de persconferentie bekend dat de avondklok tot 15 maart wordt verlengd. Ook kunnen de senioren niet in groepsverband trainen omdat er een restrictie voor voor het trainen in groepsverband tot 27 jaar geldt.

De KNVB stelde eerder dat de uiterste startdatum het weekend van 10 en 11 april is. De minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kan worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Nu het kabinet de maatregelen niet versoepeld is een hervatting onmogelijk.

Regiotoernooien

In de regio worden door de clubs toernooien georganiseerd. Die toernooien worden per regio door clubs geregeld. Onder meer in de Drechtsteden, Alblasserwaard, Krimpenerwaard, Voorne Putten, Goeree Overflakkee en het Westland staan die toernooien al in de steigers.

Jeugd

Voor de jeugd uitkomend in de categorie A is de uiterste startdatum van de competities in het speelweekend van 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kunnen trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode van 2-3 weken. Alle jeugdteams (incl. O19) moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl