Oud-Beijerland – De wedstrijd in 1B tussen SHO en Deltasport heeft het einde niet gehaald. De Vlaardingers kwamen in eerste instantie achter maar Jimmy van der Vaart wist de stand 10 minuten voor tijd gelijk te trekken. Diezelfde van der Vaart leek 3 minuten voor tijd op weg naar de 1-2 toen hij alleen op het SHO doel af kon gaan. De aanvaller werd echter door de SHO doelman grof onderuit gehaald waardoor heel Deltasport dacht dat er een strafschop werd gegeven. Toen de leidsman echter bepaalde dat van der Vaart een gele kaart kraag voor een schwalbe en deze uit ongeloof hiertegen ageerde besloot de man in het zwart direct rood te tonen en de wedstrijd definitief te staken.
Opvallend detail was dat de scheidsrechter in een ogenschijnlijk vriendschappelijk treffen maar liefst 9 maal het gele karton trok en een rode kaart

“Dit sloeg helemaal nergens op” foeterde Jaco de Ligt na afloop. “Deze wedstrijd had het totaal niet in zich om zo op te treden. Iedereen dacht aan een strafschop, inclusief de tegenstander van vandaag. Jimmy zit helemaal stuk, die zegt normaal nooit wat maar dit was zo onrechtvaardig.”