Siebe Horemans vertrekt aan het einde van dit seizoen, als zijn contract afloopt, bij Excelsior Rotterdam. De 25-jarige verdediger, bezig aan zijn zesde seizoen in Kralingen, maakt de overstap naar FC Utrecht. In de Domstad tekent de Belg een contract voor 3 seizoenen.

Siebe Horemans over zijn aanstaande vertrek: ,,Ik heb in de afgelopen jaren heel veel gespeeld en geleerd bij Excelsior. Als voetballer, maar ook als mens. Ik heb hier alles meegemaakt; Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, de degradatie in 2019, de promotie in 2022. Ik heb me in die zes seizoenen kunnen ontwikkelen en mede daardoor kan ik nu de overstap maken naar FC Utrecht. Ik ben Excelsior dankbaar en wil het seizoen hier goed afmaken en ervoor zorgen dat Excelsior in de Eredivisie blijft.’’

Horemans groeide op in de jeugdopleiding van KAA Gent en maakte daar ook zijn debuut in het eerste elftal. Na een verhuurperiode aan OH Leuven keerde hij terug in Gent. In het seizoen 2018-2019 speelde de Belgische verdediger op huurbasis voor Excelsior Rotterdam. Zijn debuut was er een om niet snel te vergeten. De Belg was basisspeler in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, maakte meteen de 90 minuten vol en Excelsior versloeg de stadsgenoot met 2-1. In 2019 werd hij definitief overgenomen en groeide uit tot een vaste kracht in het team. Horemans speelde bijna 200 wedstrijden voor de club.

Door: Excelsior Rotterdam
Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl