Sil van Ooijen (HVC’10) talent van het jaar op Westlands Voetbalgala

Op het Westlands Voetbalgala dat voor het eerst in drie jaar weer in Hotel Elzenduin te Poeldijk kon worden georganiseerd, heeft de jonge HVC’10- spits Sil van Ooijen (21)  de titel “Talent van het Jaar” in de wacht gesleept. Van Ooijen  maakte inderdaad een indrukwekkend seizoen door. In het begin van de competitie scoorde hij aan de lopende band, maar hij raakte flink  geblesseerd in de avondinhaalwedstrijd thuis tegen SVC’08. De wedstrijden waarin hij niet kon spelen, leverden HVC’10 vijf nederlagen op, maar in de spannende nacompetitie was Sil weer fit en  present en hij scoorde vier doelpunten in de drie extra wedstrijden. HVC’10 betaalt de prijs voor zijn sterke seizoensoptreden, want FC ’s-Gravenzande haalde hem voor het komende seizoen binnen.

HVC’10 werd voor het prachtige seizoen dat de Hoekse ploeg uiteindelijk toch speelde, niet beloond met  de titel voor de beste Westlandse ploeg van het jaar. Die ereprijs ging naar SV Honselersdijk, dat na een hopeloos begin van de competitie onder trainer  André Lourens toch de nacompetitie in de eerste klas haalde.
Keeper Jari Duijvestijn van Westlandia-zaterdag was de beste Westlandse doelman volgens de jury en de prijs voor de beste voetballer van het Westland ging zoals verwacht naar Bram Sommeling van FC ’s-Gravenzande, die ook al ‘Hoekse roots’ heeft, maar al jong bij de FC speelde.

Ook de prijs voor de Westlandse goalgetter werd uitgereikt: Angelo Zwirs (25) van Quintus maakte in de vierde klas F  waarin SV Houtwijk kampioen werd en MSV’71 tweede werd 33 doelpunten. Goed,  de Haagse kampioen zelf scoorde er 37 tegen HMSH. FC ’s-Gravenzande wist ook hem te strikken om de aanval van de hoofdklasser nog sterker te maken.

Door: Cees van der Pol
Foto:


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl