Rijswijk – Via een 0-3 overwinning op, koploper in de 2e klasse, Rijswijk hebben de dames de volgende ronde van de Silver Cup weten te bereiken.

Wederom overheersten de Schiedammers de wedstrijd, die na een kwartier spelen via Quinty Rotscheidt op voorsprong kwamen. Ook in de tweede helft was Schiedam de betere. Nadat Willemijn van der Velden vlak achter elkaar tweemaal scoorde was de wedstrijd definitief gespeeld.

“Ondanks dat deze zege in lijn der verwachting lag, moet je het wel doen”, opende coach Karlijn Petri. In de eerste helft waren we niet scherp genoeg, maar kwamen we desondanks niet in de problemen. In de tweede helft gooiden we er een schepje bovenop. Ja, we zitten nu lekker in een flow. De meiden stralen ook uit dat ze het super naar hun zin hebben en dat is toch de eerste stap naar prestaties, sloot Petri af.

De Schiedammers zitten nu bij de laatste 16 ploegen van Nederland, wat in de historie van HC Schiedam (en Spirit en Asvion) nooit eerder is voorgekomen. “Dat is dan toch weer een mijlpaaltje”, aldus Petri die met haar ploeg in de volgende ronde zal spelen in en tegen Houten op vrijdag 13 april.

Zondag 8 april zullen de dames er weer alles aan doen om hun toppositie is de 1e klasse te behouden. Etten-Leur komt dan naar het Soortpark in Schiedam, aanvang van deze wedstrijd is 12.30uur.