Slotminuten nekken Sparta wederom tegen AZ

ALKMAAR – Sparta Rotterdam is er wederom net niet in geslaagd om een resultaat tot het einde van een duel vol te houden. Waar de ploeg al meermalen in de laatste vijf minuten van het duel de deksel op de neus kreeg, bleek daar tegen AZ niet van geleerd: 1-2.

Al bij bekendmaking van de opstelling was het duidelijk wat het strijdplan voor de Rotterdammers zou worden. Met vijf verdedigers leken de bezoekers niet van plan om aanvallend te gaan spelen. Dit bleek dan ook zo in de eerste helft. AZ mocht aanvallen en werd op de Spartaanse zestien tegengehouden. Dit plan lukte behoorlijk. Zeker omdat Chabot in de spaarzame aanvallende momenten van de Spartanen een corner binnenkopte. Lang leek Sparta met deze voorsprong aan de thee te gaan, maar zoals zo vaak werd doelman Huth in de slotminuut alsnog gepasseerd door Weghorst.

In de tweede helft kreeg AZ niet zoveel kansen als in de eerste. De kansen die de thuisploeg kreeg waren echter wel groot en de Alkmaarders verdienden het om te winnen. De uitblinkende doelman Huth ontpopte zich aan Spartaanse kant echter tot man of the match door bijna elke Alkmaarse aanval te keren. Toppunt was zijn actie waarbij hij in geslagen positie een kopbal van Weghorst van de lijn haalden. De Spartanen in het uitvak gingen met het verstrijken van de tijd geloven in een stuntje van hun favoriete ploeg, maar het was juist op dat moment dat Idrissi toesloeg en de terechte 2-1 achter doelman Huth plaatste.

Door de nederlaag lijkt het degradatiespook nu echt op het Kasteel gearriveerd. De Rotterdammers zullen in de komende weken punten moeten gaan verzamelen om de laatste plaats te kunnen verlaten.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl