Softbal SV&HV Schiedam werkt hard aan comeback

Schiedam – De vereniging SV&HV Schiedam is hard bezig om de softbaltak weer op een hoger niveau te krijgen. Daarvoor wordt intensief gewerkt bij zowel de jeugd als bij de senioren. En zeker niet zonder resultaat.

Twee juniorenteams spelen op het hoogste en op één na hoogste niveau van Nederland. Het Junioren-1 team staat momenteel zelfs bovenaan in de strijd om het Nederlands Kampioenschap. Het nog jonge Junioren-2 team heeft het een klasse lager wat moeilijker, maar de resultaten zijn hoopvol.

Ook bij de senioren wordt er gewerkt aan een comeback van de ooit in de hoofdklasse spelende vereniging. De selectie bestaat inmiddels uit 21 speelsters. Daarbij valt op dat steeds meer oud-speelsters het Schiedamtenue weer aantrekken.

“Het begon vorig jaar allemaal met de terugkomst van Shannon de Groot en de zussen Brigitte en Monique Zagwijn. En tijdens de afgelopen winter werd via adviseur Wiebe Pannekoek voormalig Schiedampitcher Marjolijn Schelvis warm gemaakt om de pitchers van de selectie te trainen”, vertelt hoofdcoach Will Oosterveer.

Zo langzamerhand gaat het bij softbal Schiedam lijken op een hele mooie reünie. Drie andere voormalige topspeelsters van SV&HV Schiedam meldden zich onlangs ook aan. Eerst was daar Marjon Kucharek, en daarna volgden Merel Cramer en Moniek Maltha.

Een geweldige versterking van de pitching staff. Maar natuurlijk blijven ook onze jonge talentvolle pitchers gooien. Hopelijk pakken zij de nodige adviezen op van de ervaren terugkomers. En een mooie bijkomstigheid is, dat we met onze selectie met twee teams in dezelfde klasse hebben ingeschreven. Daardoor kunnen we alle selectieleden voldoende speeltijd blijven geven.

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com