Schiedam – SV&HV Schiedam heeft gisterenavond verrassend gewonnen van koploper Zwijndrecht. Afgelopen donderdag werd de uitwedstrijd tegen Zwijndrecht nog met 7-0 verloren, en een dag later moesten de Schiedamse softbalsters ook het onderspit delven tegen The Hawks (8-3). Maar gisteren bleven de punten in Schiedam door een winst van 3-1.

De scores van SV&HV Schiedam vielen gelijk al in de eerste inning. Mireille van den Oord opende met een honkslag, waarna Brigitte Zagwijn met een harde bunt eveneens op het honk kwam. Met twee honken bezet haalde Merel Cramer flink uit. Haar triple was goed voor de eerste 2 punten. Vervolgens kwam ook zij over de thuisplaat op een honkslag van Monique Zagwijn.

Het was vooral de wedstrijd van pitcher Merel Cramer. In 5 innings kreeg zij slechts twee honkslagen tegen. Hierna werd zij vervangen door Sandy Barto, die in de 6einning de sterke slagploeg van Zwijndrecht ook prima tegenhield.

In de 7e en laatste inning werd het nog spannend. Met één uit en drie honken bezet wisselde Schiedam coach Will Oosterveer opnieuw van pitcher. En dit pakte goed uit. Op het pitchen van Irene Korpel kon Zwijndrecht nog wel 1x te scoren, maar verder hielden de Schiedammers het dicht door een 3-slag en een veldactie.

Er is foutloos gespeeld. Een groot compliment aan heel het team”, meldde coach Will Oosterveer na afloop van de gewonnen wedstrijd.

Foto: Kyara Krijnberg

 

 

DoorElijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com