Softbaltak SV&HV Schiedam flink in beweging

Schiedam – Ooit bezat de vereniging SV&HV Schiedam een florerende softbalafdeling. Jeugdteams die zich konden meten met de besten van Nederland, een eerste team dat acteerde in de hoofdklasse. Maar toen kwam de klad er in.

Met vereende krachten is de club uit Sportpark Bijdorp hard bezig het verloren terrein terug te winnen. Het afgelopen seizoen speelde het U17-team van Schiedam zelfs in de hoogste jeugdklasse. En bij de senioren konden eindelijk weer eens meerdere teams worden ingeschreven voor de competitie.

Ook over het komende seizoen 2018 mogen de Schiedammers niet klagen. Aanwas was er zowel voor de senioren als voor de jeugd. Bij de senioren gaat de softbalselectie van hoofdcoach Will Oosterveer met twee teams aan de competitie deelnemen. Daarnaast heeft een aanzienlijk aantal oud hoofdklasse speelsters plannen met elkaar een ‘veterinnenteam’ te vormen.

De jeugd gaat de competitie in met twee Juniorenteams, en mogelijk ook nog met een Aspirantenteam. Het Junioren-1 team is ingeschreven in de hoogste klasse. Het team zal worden geleid door drie nieuwe coaches, t.w. Michel Vervloet, Jeroen Kwakernaak en Ivo Weis. De twee laatstgenoemden komen met twee jeugdspeelsters over van het Haagse Storks, waarmee Schiedam onlangs een samenwerkingsverband aanging. Het Junioren-2 team staat onder leiding van “good old” Peter Versluis, geassisteerd door Kelly Krijnberg.

Deze maand beginnen de zaaltrainingen voor de Schiedamse softbal teams, waarna er vanaf medio maart/begin april weer op de velden getraind en gespeeld gaat worden.

“Wij zijn nog op zoek naar een paar speelsters tussen de 12 en 18 jaar. Maar ook voor jongere of oudere meiden is er natuurlijk altijd plaats. Voor meer informatie kan men terecht op onze website www.svhv-schiedam.nl of mailen naar info@svhv-schiedam.nl“, aldus softbaljeugdcoördinator Shirley Vervloet.

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com

Geef een antwoord