Sparta blijft spelen op kunstgras

Sparta zal in in ieder geval ook komend seizoen haar thuiswedstrijden afwerken op kunstgras. Dat maakt de club in haar nieuwjaarsrede bekend. De club kiest voor een langere periode op kunstgras omdat het geen alternatieve locatie kan vinden en de verbouwing op Nieuw Terbregge langer duurt.

Op de site van de club wordt gemeld: ‘Een van de belangrijkste thema’s aan de bestuurstafel betreft het spelen op gras. Dat wij als Sparta Rotterdam weer op gras willen gaan spelen is een gegeven, maar wij hebben ons wel moeten buigen over de vraag wanneer dat haalbaar en verantwoord is. Wij hebben de invloed op sportieve prestaties en daarmee direct ook de financiële belangen zwaar laten wegen. Een tijdelijke huisvesting als trainingsaccommodatie is steeds een optie geweest om reeds in het seizoen 2021/2022 weer op gras te kunnen gaan spelen in het stadion.

Wij zijn echter tot de conclusie gekomen dat we daarmee nooit een topsport omgeving kunnen realiseren met ongewenste invloeden op de sportieve prestaties van ons 1e elftal. Dit zou in potentie dan zelfs verregaande consequenties kunnen hebben als dit een aanleiding zou kunnen zijn om een aantal punten tekort te komen voor handhaving in de Eredivisie. Een dergelijke situatie willen wij te allen tijden voorkomen en daarom hebben wij besloten ook het seizoen 2021/2022 nog op kunstgras te spelen.

De verbouwing van Nieuw Terbregge kan dan plaatsvinden in de periode tot juni 2022, want het behoeft geen toelichting dat een dergelijk traject toch ook enigszins wordt beïnvloed door de situatie met COVID-19. Wij willen echter zeker stellen dat de vertraging, die ontegenzeggelijk is en wordt opgelopen, beheersbaar blijft om onze doelstellingen verantwoord te kunnen blijven realiseren, een stabiele Eredivisie club! Een Eredivisie club die zich huisvest op een complex waar ook de jeugdopleiding en de R.V.&A.V. Sparta is ondergebracht.

Om op Het Kasteel terug te keren op gras dient dus eerst het sportcomplex op Nieuw Terbregge verbouwd te worden om daarna ook het stadion een facelift te geven met een aanpassing van de aanblik van de businessclubzijde van het stadion. Veel belangrijker is het echter om ook de toeschouwerscapaciteit, mede door meer business units, uit te breiden en de faciliteiten te moderniseren teneinde het verdienpotentieel van het stadion te vergroten en meer spelersbudget te kunnen realiseren.’

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl