Sparta geeft wedstrijd volledig onnodig uit handen tegen FC Groningen

GRONINGEN – Sparta Rotterdam heeft in Groningen punten laten liggen. De Rotterdammers waren tegen FC Groningen zeker niet de mindere ploeg, maar wel de meest ongelukkige. Na 90 minuten, een gemiste strafschop, een doelpunt van de ingevallen Sierhuis en een kopstoot van Coremans eindigde het slechte maar tumultueuze duel in 2-0.

In de eerste helft ontbrandde het duel eigenlijk niet. Sparta noteerde na twee minuten de grootste kans, maar Dervisoglu vergat een hoek uit te kiezen bij het inkoppen. FC Groningen had daarna veel de bal, maar wist deze bal vrijwel niet in de vijandelijke zestien te krijgen. De thuisclub noteerde slechts twee afstandsschoten als kansen. Sparta probeerde af en toe vanuit de counter gevaarlijk te worden, maar was niet zorgvuldig in de passing. Logischerwijs stond het bij rust dan ook 0-0.

In de tweede helft lijkt het duel eenzelfde vervolg te krijgen als in de eerste, maar na vijftig minuten slaat toch de vlam in de pan. Sparta krijgt na inmenging van de VAR een strafschop door een duw in de rug van Adil Auassar. Smeets schoot deze penalty echter niet overtuigend binnen, waardoor Padt de bal gemakkelijk uit de hoek hield. Toch liet Sparta zich niet uit het veld slaan en was de ploeg van Fräser in de tweede helft voetballend een stuk beter dan een zwak FC Groningen. Toch kreeg FC Groningen na 70 minuten een grote kans, maar El Messaouidi raakt van buiten het zestienmeter gebied de paal.

In de laatste minuten van het duel golfde het spel op en neer, waarbij beide ploegen een beetje op twee gedachtes leken te hinken. FC Groningen kreeg een grote kans via Zeefuik, waar Sparta via Harroui een schietkans kreeg. Het duel leek met 0-0 te eindigen, maar uiteindelijk scoorde Sierhuis overdiend de openingstreffer. In de absolute slotfase verloor Coremans zijn hoofd nadat Sierhuis vast hield. De Spartaanse doelman gaf de aanvaller een kopstoot en kon met rood vertrekken. De strafschop werd vervolgens door Benschop achter gelegenheidsdoelman Abels geschoten waarmee het duel beslist was.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl