Sparta grijpt laatste strohalm in degradatiestrijd

GRONINGEN – Sparta Rotterdam heeft drie hele belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Onder volle druk, de directe concurrenten wonnen bijna allemaal, wist de ploeg van Steijn tegen FC Groningen drie hele knappe punten te pakken: 1-2.

Sparta wist voorafgaand aan het duel dat het duel in Groningen van cruciaal belang was. Fortuna Sittard en Willem II wonnen allebei, waardoor alleen de winst telde voor de Rotterdammers. Sparta begon erg goed aan het duel in Groningen. Na wat speldenprikken gaf Namli een perfect steekballetje op Arno Verschueren, die met een uitstekend lobje de openingstreffer binnenschoot. FC Groningen had daarna wel meer de bal, maar de grootste vervolg kans was ook voor Sparta. Helaas kon Van Crooij net niet bij een goede voorzet van de uitstekend spelende Mijnans. De ruststand bleef daardoor 0-1.

In de tweede helft begon FC Groningen vooral lange ballen te spelen, waar de lange mannen bij Sparta achterin weinig moeite mee hadden. De Rotterdammers bleven vrij goed rond combineren wat al snel in de tweede helft tot een tweede doelpunt leidde. Namli gaf weer een uitstekende assist, die Thy met wat geluk afrondde. Tot twintig minuten voor tijd had Sparta weinig te duchten van Groningen, maar na verdedigende wissels van Steijn werd de plaatselijke FC toch gevaarlijker. Een voorzet van El Hankouri werd binnengekopt door Meijer, waardoor het toch nog een kwartier gevaarlijk werd. Maar door een zeer goede Okoye en grote vechtlust van de Spartanen werd de zeer belangrijke overwinning over de streep getrokken.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl