ROTTERDAM – Sparta heeft op een kolkend Kasteel extreem goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Tegen directe concurrent PEC Zwolle waren de Rotterdammers bijzonder effectief en bezegelden ze het lot van de Zwollenaren: 2-0.

Al vooraf beloofde de degradatiekraker op het Kasteel een knotsgekke wedstrijd te worden. PEC Zwolle zou bij een nederlaag gedegradeerd zijn, terwijl Sparta bij een tegenvallend resultaat ook in grote problemen zou verkeren. Toch hadden de Rotterdammers een bliksemstart. Van Crooij, onder Steijn volledig opgebloeid, legde een vrije trap panklaar achter de Zwolse verdediging, waar Auassar het laatste tikje gaf. Sparta plooide daarna terug, wat PEC de gelegenheid gaf om met veel lopende mensen dreigend te worden. Okoye moest een paar maal handelend optreden, maar ondanks een paar hachelijke situaties werd de nummer laatst nooit echt gevaarlijk.

Door de aanvalslust van PEC lag er erg veel ruimte voor Sparta in de tegenstoot. Dit werd een aantal maal niet goed uitgespeeld, maar een goede actie van Mijnans en vliegensvlug handelen van Namli zorgde er uiteindelijk voor dat Van Crooij de 2-0 binnen kon rammen. De goal van de uitblinker van het duel werd groots gevierd.

In de tweede helft bouwde Sparta de weg naar het doel dicht. PEC Zwolle probeerde met alle macht te forceren, maar uitstekend verdedigen van Vriends en de ingevallen Beugelsdijk zorgden ervoor dat Sparta stand hield. Op spaarzame momenten dat de laatste linie van de Spartanen het begaf redde Okoye uitstekend. De sfeer op het Kasteel werd met de minuut beter en PEC zag langzaam de moed in de schoenen zakken. Op een megakans na in de laatste minuut van de extra tijd hield Sparta stand, waardoor de Rotterdammers handhaving nu compleet in eigen hand hebben.

Foto:Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorLeon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl