Sparta helpt FC Twente met nederlaag aan kampioenschap

EINDHOVEN – Sparta is er op de Herdgang niet in geslaagd een feest in Enschede te dwarsbomen. Ondanks dat FC Twente alles behalve goed speelde in het duel tegen Jong AZ en niet wist te winnen, hielpen de Rotterdammers, evenals verscheidene eerdere malen dit sezioen, de Tukkers in het zadel. Tegen Jong PSV werd het in een pover duel 2-0 voor de Einhovenaren.

In de eerste helft gebeurde er weinig tot niets. Sparta, geteisterd door een aantal blessures, speelde niet zeer geïnspireerd en ook Jong PSV leek niet veel aanspraak te willen maken op een zege. Pas in de tweede helft waren wat grotere kansen te zien. Sparta leek even gesterkt door het feit dat FC Twente in eigen stadion nog niet tot scoren was gekomen tegen Jong AZ, maar meer dan een offensief in de openingsfase van het tweede bedrijf speelden de Rotterdammers niet klaar. Tot overmaat van ramp zorgde slecht verdedigen in de slotfase tot twee keer toe voor een doelpunt voor de thuisploeg. Het tweede doelpunt werd gemaakt vanuit een overtreding, nadat Abels er met zijn tweede gele kaart vanaf gestuurd was.

Zo kan Sparta zich nu volledig focussen op de nacompetitie. De ploeg lijkt zeker van een tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie, omdat een aantal concurrenten ook verloren.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl