Bij Sparta staat donderdagavond in de nacompetitiewedstrijd tegen FC Emmen opnieuw Leonard Nienhuis in het doel. Roy Kortsmit is nog geblesseerd en mist hoogstwaarschijnlijk ook de return van zondag op Het Kasteel. Voor Jannik Huth zit het seizoen erop. De van FSV Mainz gehuurde doelman is al terug naar Duitsland. Of de hamstringblessure van de 23-jarige doelman de oorzaak is van zijn vervroegde terugkeer is onduidelijk.

Hoewel hij ‘voor de rest van het seizoen werd gecontracteerd’ – dit zou officieel tot 30 juni betekenen – zou Sparta geen rekening kunnen hebben gehouden met een nacompetitie, waardoor de verbintenis na de reguliere competitie is beëindigd.

Of Miquel Nelom in Drenthe inzetbaar is, is nog twijfelachtig. Hij tobt met liesklachten. Sparta moet het in Emmen (aanvang 18.30 uur) ook zonder Bart Vriends (schorsing) moeten doen. Zijn vervanger zal vermoedelijk Michel Breuer zijn.

”De druk ligt bij Sparta,” beseft ook Advocaat. “Wij moeten winnen om in de eredivisie te blijven. Voor FC Emmen zou promotie alleen maar geweldig zijn. Als Sparta degradeert dan zijn daar veel consequenties aan verbonden. Laten we hopen dat het niet gaat gebeuren. Voor de fans en iedereen.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl