Sparta kan feestje 118-jarig Ajax niet bederven

Rotterdam – Sparta heeft op de ‘middag der vrije trappen’ niet kunnen stunten tegen een jarig Ajax. Concurrent Roda JC komt weer dichtbij.
De beste kansen waren bij de start voor Sparta met Robert Mühren die op André Onana stuitte en tweemaal Soufyan Ahannach. De stilist met de woeste baard krulde eerst een vrije trap net over en werkte met een dropkick net voorlangs.

Dezelfde Ahannach legde vervolgens een hoekschop panklaar op het hoofd van van Michiel Kramer: 1-0 en de ex-Feyenoorder salueerde de hem niet al te welgezinde Ajax-supporters. Die ontstaken in woede en misten daardoor bijkans de frommel gelijkmaker van Klaas-Jan Huntelaar, ongeveer direct vanaf de aftrap (1-1).

Na rust liet Lasse Schöne met een vrije trap Jannik Huth kansloos en bracht hij Ajax op 1-2. Een fraai uitgespeelde aanval van Nicolas Tagliafico, Donny van de Beek en Justin Kluivert als afronder maakte een eind aan de Spartaanse aspiraties om te stunten: 1-3. Hakim Ziyech, even daarvoor weer als vanouds luidkeels verguisd na een handvol verloren ballen, werkte ook de 1-4 in de bovenhoek. En legde uit een vrije trap ook de 1-5 nog in de kruising op een manier waarvoor Sparta alleen maar kon applaudisseren.
Ryan Sanusi deed met wéér een rake vrije trap nog wat terug, maar Sparta bleek met de 2-5-nederlaag niet in staat het feestje van het deze week 118-jarige te bederven.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl