Sparta legt in uitstekende eerste helft basis voor makkelijke overwinning op Willem II

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft voor de vierde maal in vijf duels weten te winnen in de Eredivisie. De ploeg van Henk Fräser was veel beter dan Willem II, maar liet de touwtjes in de slotfase wel wat vieren waardoor Willem II nog iets terug kon doen: 1-3.

Sparta speelde een uitstekende eerste helft. Willem II kwam helemaal niet in het stuk voor, terwijl de Rotterdammers aan de lopende band kansen creëerden. Een van de eerste mogelijkheden was het meteen raak. Een voorzet van Mijnans werd door Thy met zijn scheen tot doelpunt gepromoveerd. In de minuten die volgde kregen onder andere Duarte en Mijnans erg grote kansen om de score te verdubbelen, maar Sparta verzuimde om het duel voor rust al te beslissen. Toch werd er vlak voor rust nog wel gescoord: Duarte was attent bij een rebound na een schot van Thy.

Ook in de tweede helft begon Sparta uitstekend en wederom leidde dit snel tot een doelpunt. Duarte maakte zijn tweede van de middag na zeer slecht verdedigen van Willem II. Na de 0-3 geloofde Sparta het wel en nam de ploeg zichtbaar gas terug. Willem II kreeg nog een aantal kleine kansen en scoorde zelfs nog tweemaal, maar één van de doelpunten werd afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel. Ook Sparta kreeg in de slotfase nog voldoende kansen, maar scoorde verder niet meer.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl