Sparta lijdt kleine maar terechte nederlaag tegen Ajax

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam is er niet in geslaagd om te stunten tegen Ajax. De ploeg van trainer Henk Fraser, die een aantal bekende gezichten op het veld zag uit zijn periode bij het Nederlands elftal, hield aardig stand tegen de Amsterdammers, maar kon aanvallend ook weinig tot geen potten breken en verloor zo terecht: 0-1.

Al in de openingsfase werd duidelijk dat de neutrale toeschouwer geen aantrekkelijk duel tegemoet ging. Sparta groef zich in en liet Ajax aan de bal, maar door een goede defensieve organisatie wisten de Amsterdammer daar eigenlijk vrij weinig mee te doen. Het gevolg was dat er weinig kansen te noteren waren in het gehele duel. De eerste grote kans was eigenlijk voor Sparta. De altijd storende Emegha kwam dreigend voor het doel, en via Gravenberch kreeg Van Crooij een zeer grote kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Zijn inzet verdween echter net voorlangs.

Niet veel later kreeg Sparta een grote tegenslag te verwerken. Doelman Okoye, die deze zomer Sparta verruilt voor Watford, botste tegen Ajax-aanvaller Danilo op en was daardoor zo aangeslagen dat hij vervangen moest worden door Van Leer. De tweede doelman was koud in het veld toen Sparta de volgende deksel op de neus te verwerken kreeg. Tadic kon van dichtbij tekenen voor de openingstreffer. Veel vaker werd Ajax eigenlijk ook niet gevaarlijk.

In de tweede helft werd duidelijk dat Sparta de kleine achterstand zo lang mogelijk wilde vasthouden, om zo aan het einde van het duel toe te kunnen slaan. Dit lukte erg goed. Pas in de slotfase kreeg Ajax een aantal kansen om de score verder uit te breiden, maar Van Leer wist telkens handelend op te treden. Met nog vijf minuten op de klok probeerde Sparta nog een slotoffensief op te zetten, maar zonder resultaat, waardoor een kleine nederlaag uiteindelijk ook het hoogst haalbare bleek.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl