Sparta maakt zich op voor competitie-ouverture tegen Heerenveen

Morgenavond start er een nieuw Eredivisieseizoen voor Sparta Rotterdam. In de eerste speelronde en seizoenopener is sc Heerenveen de tegenstander. De aftrap in Friesland is om 20.00 uur.

Sparta heeft na een zinderende eindsprint, waarmee het in de Eredivisie bleef, een prima voorbereiding achter de rug. De oefencampagne begon met drie wedstrijden tegen amateurs, die allemaal eenvoudig gewonnen werden. Tegen Steeds Hooger werd het maar liefst 0-24. Daarna begon op trainingskamp het echte werk met een oefenwedstrijd tegen Heracles. Ook van de ploeg uit Almelo werd gewonnen (1-0) en een aantal dagen later werd een andere degradant Willem II ook verslagen (0-2). Tegen Beerschot liep Sparta tegen de enige nederlaag aan. De Belgen wonnen met 1-0, maar een week later maakte Sparta in de generale repetitie een goede indruk. Op de familiedag werd FC Emmen met 3-1 verslagen. Tussendoor wist een jeugdig Sparta nog simpel te winnen van V.O.C. De traditionele oefenwedstrijd eindigde in 1-5.

Ook Heerenveen heeft een prima voorbereiding gedraaid. Nadat het beide oefenwedstrijden tegen de lokale amateurteams won, speelde het zesmaal tegen profclubs. Daarin won het tweemaal van PEC Zwolle en versloeg Heerenveen ook Excelsior en TOP Oss. Tegen RWD Molenbeek bleef Heerenveen echter steken op 1-1, namens de Belgen was oud-Spartaan Bryan Smeets trefzeker. In de ontmoeting met FC Utrecht gingen de Friezen in de laatste minuut onderuit.

Pas in 2021 won Sparta voor de eerste keer in de Eredivisie van Heerenveen in Friesland. Het was destijds een hele belangrijke zege, want Sparta zorgde er toen voor dat het een fantastisch seizoen bekroonde met een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. De editie van vorig seizoen in het Abe Lenstra Stadion zou minder indruk hebben gemaakt. In een bloedeloze wedstrijd werd er niet gescoord.

Younes Namli heeft als enige Spartaan een verleden bij Heerenveen. De middenvelder speelde van 2015 tot en met 2017 36 keer in het blauw-wit.

Foto: Mischa Keemink
Door: Sparta Rotterdam


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl