Sparta wil de stijgende lijn voortzetten in het doordeweekse competitieduel tegen Vitesse. Na een belangrijke overwinning zaterdagavond op Fortuna Sittard, reizen de Rotterdammers dinsdagavond af naar Arnhem. De aftrap is om 18.45 uur.

In de afgelopen vijf wedstrijden stond Sparta tegenover vier ploegen uit de top-6; N.E.C., AZ, FC Twente en Ajax.  Hoewel Sparta geen van deze wedstrijden wist te winnen, behaalde het wel een gelijkspel tegen AZ en Ajax. Na een ruime overwinning (4-0) is Sparta weer gestegen op de ranglijst, het staat nu op de negende plek in de Eredivisie.

Vitesse beleeft een moeilijk seizoen. Met zeventien punten staat de club uit Arnhem op de zeventiende plek in de ranglijst en daarmee op degradatie uit de Eredivisie. De laatste overwinning dateert van 25 februari tegen Excelsior Rotterdam. Tegen Almere City wisten de Arnhemmers wel nog één punt te behalen, maar afgelopen zaterdag werd er in Alkmaar verloren van AZ (2-0).

De vorige ontmoeting in Arnhem was een mooie voor Sparta, toen het met maar liefst 0-4 zegevierde. Doelpuntenmakers Tobias Lauritsen (twee keer), Sven Mijnans en Arno Verschueren wisten na rust het net te vinden. Eerder dit seizoen kwam Vitesse al op bezoek in Rotterdam. Toen wist de Kasteelclub de punten veilig te stellen met een 1-0 overwinning dankzij een snelle goal van Verscheuren.

Jeroen Rijsdijk kan dinsdagavond niet beschikken over Joshua Kitolano.

Bron: Sparta Rotterdam
Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl