Sparta met Bo de Vroege en Thomas de Zeeuw de eDivisie in

Sparta Rotterdam had met Bo de Vroege (18) al een eSporter die komend seizoen op de PlayStation zal spelen. De keuze voor de tweede eSporter, die op de Xbox zal uitkomen namens de club is gevallen op Thomas de Zeeuw (20).

In het recent gehouden FIFA-toernooi in de Euroscoop van Schiedam werd Thomas verslagen in de kwartfinale na penalty’s, nadat hij alle poulewedstrijden en de daaropvolgende knock-outrondes wist te winnen. Na een sollicitatieprocedure waarin een aantal deelnemers zichzelf konden presenteren bleef Thomas de Zeeuw over als meest geschikte kandidaat. Met Bo de Vroege en Thomas de Zeeuw bestaat het eSports-team van Sparta Rotterdam komend seizoen uit twee rasechte supporters van de Kasteelclub die beiden al sinds hun jongste jaren fan zijn.

Naast het spelen van de eDivisie zullen beide eSporters zich inzetten om jongeren uit de regio Rijnmond op z’n Spartaans kennis te laten maken met eSports en Sparta Rotterdam. Hierbij zullen onder andere evenementen en demonstraties in de eigen game-skybox in Het Kasteel worden georganiseerd, maar ook externe evenementen bij partners van Sparta eSports en bijvoorbeeld bij gelieerde amateurverenigingen en scholen behoren tot het takenpakket. Verantwoord gamen is daarbij een belangrijk speerpunt en plezier behouden met een gezonde balans tussen gamen en andere activiteiten staat voorop.

In november gaat er een nieuw seizoen eDivisie van start. In deze competitie is komend seizoen naast FIFA-punten, voor deelname aan internationale toernooien, ook in totaal € 100.000 aan prijzengeld te winnen. Vanaf dit seizoen komen er twee spelers uit in de nationale eDivisie, dit heeft alles te maken met de nieuwe opzet van de digitale competitie van de Eredivisie. Met het productiebedrijf Dreamhack heeft de eDivisie de ambitie om de beste FIFA20-competitie van de wereld te worden.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl