Sparta met puntverlies het nieuwe jaar in

LEEUWARDEN – Sparta Rotterdam is er niet in geslaagd het nieuwe jaar goed in te gaan. De ploeg van trainer Henk Fräser speelde zwak en leek dankzij slecht optreden bij drie corners te verliezen, maar een laat doelpunt van Duarte zorgde toch nog voor de 3-3.

In de openingsfase van het duel leek het nog een makkelijke middag te worden voor de Rotterdammers. Mohammed Rayhi zette de Spangenaren op voorsprong na prima doorkoppen van Deroy Duarte. Toch waren de rollen in Leeuwarden al snel omgedraaid. Twee corners, waarbij Roy Kortsmit er in beide gevallen niet goed uit zag, zorgden op vrijwel identieke wijze voor de voorsprong van Cambuur. Zo leek Sparta met een achterstand de rust in te gaan, maar een prachtig doelpunt van Veldwijk zorgde toch voor een gelijke ruststand.

In de tweede helft bleek Cambuur tegen de verwachting in de betere ploeg. Sparta creëerde vrijwel niets, terwijl Cambuur af en toe gevaarlijk voor Roy Kortsmit kwam. Uiteindelijk leverde dit een doelpunt op voor de thuisploeg: Wederom werd een corner door Sparta niet goed weggewerkt. Lang leek Sparta dus tegen een nederlaag aan te lopen, maar een stormloop zorgde uiteindelijk toch nog voor een punt. Eerst was Rayhi met een vrije trap al dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap spatte uiteen op de lat. Even later was het alsnog raak voor Sparta. Duarte schatte als enige een lange bal van Wuytens goed in en werkte uitstekend af.

Toch doet Sparta slechte zaken in de top van de keukenkampioendivisie. Door het puntverlies ziet de ploeg van Fräser FC Den Bosch verder uitlopen. Die ploeg versloeg FC Dordrecht met 2-6.
In de slotfase was Rayhi nog dichtbij een onterechte gelijkmaker, maar zijn vrije trap spatte uiteen op de lat.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl