Sparta niet langs PEC Zwolle

Sparta Rotterdam dat op bezoek gaat bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Bij supporters met veel ervaring gaan dan op voorhand alle signalen van de rood-witte radar af. De Prins Hendrik Ende Desespereert Nimmer Combinatie (voor de mensen die willen weten waar PEC voor staat) Zwolle had tot vandaag geen punt gehaald en geen doelpunt gescoord.

In het verleden kwamen onder andere Dolf Kerklaan, John den Dunnen, Sieme Zijm, Arne Slot, Ruud Kras en Gregg Berhalter voor beide clubs uit. Lennart Thy is de meest recente speler die de overstap maakte tussen de clubs. De Spartaanse topscorer van vorig seizoen had dit seizoen pas één goal gemaakt (tegen Fortuna Sittard) en begon vandaag in de basis tegen PEC. Trainer Henk Fraser had defensieve zorgen bij het maken van zijn opstelling. Naast Tom Beugelsdijk kon hij ook geen beroep doen op linksback Mica Pinto. De Luxemburgs international kon vanwege het risico op overbelasting en een langere afwezigheid niet spelen. Daarom bestond het centrale duo weer uit Vriends en Heylen. Aaron Meijers verving Pinto als linksachter. Verder kende de opstelling weinig verrassingen.

Na iets meer dan een minuut spelen gaf Aaron Meijers de eerste voorzet van de wedstrijd perfect op het hoofd van een andere speler met een PEC-verleden. Vito van Crooij kopte de bal achter Kostas Lamprou en de rood-witten stonden heel vroeg in de wedstrijd met 0-1 voor. Lang kon Sparta niet genieten van de voorsprong. In de zes minuten die volgden was Zwolle fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Deze kwam er vervolgens in de 8e minuut. Na een actie op de achterlijn kwam de bal voor de voeten van de vrij staande Redan die geen moeite had om de 1-1 achter Okoye te schieten. Het was de eerste goal van de thuisploeg van dit Eredivisieseizoen.

Na iets meer dan een kwartier spelen kreeg Mo Osman op 24,6 meter afstand van het doel een vrije trap te nemen. De bal ging gevaarlijk naar de hoek, maar Lamprou kon er nog met bij met zijn hand en verwerkte de bal tot hoekschop. In het tweede deel van de eerste helft viel er vrij weinig te zien in de strafschopgebieden tot de 44e minuut. Okoye pakte een kopbal van Kastaneer uit een reflex en de rebound ging er ook niet in. Daar ontsnapte Sparta vlak voor rust aan een achterstand na een vroege voorsprong. Het hoogst haalbare was met een gelijke stand de rust halen.

Tijdens de rust besloot Henk Fraser om Sven Mijnans in de kleedkamer achter te laten. Hij werd vervangen door Emanuel Emegha die vanaf de rechterkant ging spelen. Waar Sparta in de eerste helft na 1 minuut scoorde was het nu bijna de thuisploeg die scoorde uit de eerste de beste kans. De kopbal ging net naast. De supporters van Zwolle hadden rondom het doel van Maduka Okoye pijlen opgehangen om visueel te maken waar de Zwollenaren konden scoren.

In het laatste kwart van de wedstrijd begonnen beide teams voorzichtig aan een overwinning te denken. Zwolle begon via Kastaneer met een afstandsschot. Daarna had Emegha de mogelijkheid om van net buiten de zestien uit te halen. Zijn schot ging net over Lamprou en het doel. De club die echt voor de drie punten ging was PEC Zwolle en had een kwartier voor tijd bijna succes via Tedic. Zijn inzet ging uiteindelijk op het dak van het doel. Twee minuten was het wederom Tedic met een bal die net over ging. Weer twee minuten later probeerde Reijnders het met een omhaal, wederom over.

Bryan Smeets moest in de omschakeling aan de noodrem trekken en offerde zichzelf op met een gele kaart zodat PEC niet richting Okoye kon opstomen nadat Smeets eerder namens Sparta een plaagstoot wilde uitdelen. Zijn voorzet kwam echter niet bij Emegha. In de blessuretijd was het nog even schrikken voor Sparta bij een gevaarlijke vrije trap van Zwolle. De bal ging echter voorlangs. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1 en pakt Sparta een puntje.

Zondag aanstaande wacht op Het Kasteel weer een thuiswedstrijd. SC Cambuur komt dan naar Spangen, aanvang 12:15 uur.

Opstelling Sparta Rotterdam: Maduka Okoye, Dirk Abels, Bart Vriends, Michaël Heylen, Aaron Meijers, Adil Auassar, Sven Mijnans (46. Emanuel Emegha), Mohammed Osman (69. Kenzo Goudmijn), Lennart Thy (85. Mario Engels), Bryan Smeets, Vito van Crooij

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl