Sparta ontvangt FC Twente op leeg Kasteel

Zaterdag moet Sparta Rotterdam het in een thuiswedstrijd opnemen tegen FC Twente. De wedstrijd is voor het eerst dit seizoen zonder publiek vanwege de nieuwe coronamaatregelen.

Voor de interlandperiode wist Sparta ruim te winnen bij Willem II: 0-3. Okoye hield voor het eerst zijn doel schoon Vriends en Emegha zorgden voor de doelpunten.

In de laatste tien directe confrontaties, uit en thuis, met Twente is te zien dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Viermaal stapte Sparta als winnaar van het veld, Twente wist even zo vaak te winnen, twee keer eindigde het treffen tussen beide ploegen in een gelijkspel. Op basis van de afgelopen vijf seizoenen is wel een positieve thuisbalans te noteren. Drie keer wist Sparta te winnen, de laatste keer in 2019, door een prachtige goal van Bryan Smeets in de blessuretijd, en slechts één keer gingen de bezoekers met drie punten terug naar Enschede. Vorig seizoen eindigde Sparta – Twente in een doelpuntloos gelijkspel.

Het FC Twente van Ron Jans is bezig aan een goed seizoen enn staat zesde, maar voelt de hete adem van achtervolgers in de nek. Nummer 12 Heerenveen heeft maar vier punten minder verzameld in de eerste twaalf wedstrijden, om de goede rangschikking te houden zal Twente dus voor een resultaat moeten gaan op Het Kasteel.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl