Sparta ontvangt FC Utrecht op het Kasteel

Sparta Rotterdam vervolgt zondag de competitie in eigen huis. FC Utrecht is de eerste club die in 2022 op bezoek komt bij de Kasteelheren. Om 16.45 uur wordt er afgetrapt.

Vorige week begon Sparta het nieuwe kalenderjaar bij SC Cambuur. Debutant Adrian Dalmau bezorgde Sparta één punt door in de 77e minuut de gelijkmaker te maken. Daardoor is Sparta al vier Eredivisiewedstrijden ongeslagen.

FC Utrecht vinden we op een zevende stek terug. De Domstedelingen verloren in hun eerste wedstrijd na de winterstop van Ajax. In de eigen Galgenwaard werd het 0-3. Voor de jaarwisseling kende Utrecht niet hun beste periode. Zo liepen zij een zeperd op in de KNVB Beker bij NAC en is er al sinds eind november niet meer gewonnen. Toen boekte de ploeg van René Hake een 1-0 zege op Heracles.

Sparta kon eerder dit seizoen weinig tegenstand bieden aan Utrecht. Op 15 augustus vond daar de seizoensopener voor beide clubs plaats. Al na één minuut zorgde Adam Maher voor de 1-0. Via Mark van der Maarel, Anastasios Douvikas en Simon Gustafson won Utrecht met 4-0.

De laatste keer dat Sparta won van Utrecht was in 2008. Charles Jr. Dissels maakte toen het enige doelpunt. Vorig seizoen hield Sparta ook een resultaat over aan de ontmoeting met Utrecht. Beide clubs scoorden toen niet.

Adrián Dalmau komt zondag veel bekenden tegen. De spits werd een maand geleden overgenomen van Utrecht. Tevens doorliep Bart Vriends de gehele jeugdopleiding van Utrecht, maar kwam hij niet tot minuten in het eerste elftal. Voor Mimoun Mahi betekent de ontmoeting van zondag een terugkeer op Het Kasteel. De aanvaller speelde 41 wedstrijden voor Sparta.

Maduka Okoye is nog altijd in Kameroen voor de Afrika Cup, Arno Verschueren heeft nog één wedstrijd schorsing openstaan van zijn oude club, Mica Pinto en Benjamin van Leer zijn twijfelgevallen.  Adil Auassar heeft zijn schorsing uitgezeten, Joeri de Kamps kan zich mogelijk opmaken voor zijn Sparta-debuut.

Door: Sparta
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl