Sparta pakt eerste punt na moeizaam duel met Heracles

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft in het nieuwe Eredivisieseizoen het eerste punt bijgeschreven. Op het Kasteel sprankelden de Rotterdammers allesbehalve, maar uiteindelijk streed de club van kersvers Oranjetrainer Henk Fraser naar 1-1.

In de eerste twintig minuten was Heracles de baas op het Kasteel. De ploeg van Wormuth combineerde goed en Sparta had hier tot het eigen strafschopgebied eigenlijk geen antwoord op. Voor Heracles leverde dit vooral corners op, die op 1 na niet echt gevaarlijk werden. Wel werd een buitenspeldoelpunt van de bezoekers afgekeurd. Sparta stelde daar in eerste instantie een schot op de lat van de goed spelende Laros Duarte tegenover.

Nadat Emegha in de ploeg was gekomen voor de geblesseerde Auassar werd Sparta dominanter. De jonge spits bracht heel veel energie in de ploeg en bracht de Almelose verdediging een aantal keer in gevaar. Het sterker wordende Sparta zag zich vlak voor rust dan ook terecht op voorsprong komen. Een corner werd niet goed weggewerkt, waarna Vriends knap raak schoot.

In de tweede helft was Sparta niet echt bij machte om veel kansen te creëren. Fraser ging daardoor met twee wissels voor iets meer defensieve zekerheid, maar dit zorgde er slechts voor dat Heracles steeds dichter bij de goal van Okoye kwam. De degelijk keepende Nigeriaan kon uiteindelijk niets meer doen aan de van richting veranderde inzet van Burgzorg, die daardoor de verdiende gelijkmaker binnenprikte. Veel gevaar werd daarna niet meer gesticht, waardoor beide ploegen een punt konden bijschrijven.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl