Sparta Rotterdam gelijk tegen RKC Waalwijk

Sparta Rotterdam is er donderdagavond niet in geslaagd het thuisduel met RKC te winnen. Op Het Kasteel eindigde de laatste wedstrijd van 2021 in 1-1. De goal namens Sparta werd gemaakt door Vito van Crooij.

Sparta opende de wedstrijd in de eerste minuut met een kans van Mario Engels. Hij verraste daarmee Vaessen, die de bal wel wist te vangen. Nog geen minuut later werd het aan de andere kant ook spannend. Jens Odgaard schoot op de buitenkant paal. In de 27e minuut viel het eerste doelpunt voor RKC Waalwijk. Door een verkeerde terugspeelbal van Tom Beugelsdijk op Okoye, lukte het Jens Odgaard de bal langs onze goalie in het doel te schieten. In de 39e minuut tikte Vito van Crooij op aangeven van Adil Auassar de 1-1 erin. Vervolgens wisten Smeets en Engels het net voor rust RKC-keeper Vaessen nog twee keer erg lastig te maken, maar beide kansen werden helaas geblokt.

RKC player Hans Mulder, Sparta Rotterdam player Giannis Masouras,Sparta Rotterdam player Sven Mijnans

Na rust was de eerste poging van de kant van Sparta. Het schot van Giannis Masouras werd gekeerd door Vaessen. Hierna volgde een fase waarin weinig gebeurde. Zowel Sparta als RKC kwamen nauwelijks tot kansen. Na dik een uur noteerde Sparta weer een kans. De poging van invaller Mohammed Osman ging naast. Vervolgens liet RKC zich een aantal keren voor het doel van Sparta zien. Eerst deelde Hans Mulder een speldenprikje uit, waarna Michiel Kramer Spartaanse goalie Maduka Okoye echt aan het werk zette. De grootste kans volgde tien minuten voor tijd. Roy Kuijpers schoot op aangeven van Stokkers recht op Okoye af. In de slotfase drong Sparta het meeste aan op een zege. Osman kreeg daarbij de beste mogelijkheid, maar schoot van afstand rakelings over. Het bleef bij 1-1, waardoor Sparta als nummer 16 de winterstop in gaat.

Opstelling Sparta:
Maduka Okoye, Giannis Masouras, Bart Vriends, Tom Beugelsdijk, Mica Pinto, Adil Auassar (78. Michaël Heylen),, Sven Mijnans, Dirk Abels, Mario Engels (73. Lennart Thy), Bryan Smeets (65. Mohammed Osman), Vito van Crooij (73.Emanuel Emegha)

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl