Sparta Rotterdam laat PSV zweten

De laatste overwinning van Sparta Rotterdam in het Philips Stadion dateert van 2 december 1995. Arjan van der Laan en Dennis de Nooijer waren toen de smaakmakers van Sparta Rotterdam in de Eredivisie en zorgden voor de Rotterdamse goals. Voor PSV scoorde de ster van de ’90er jaren, Luc Nilis. De laatste drie uitwedstrijden van Sparta tegen PSV gingen met 1-0 verloren.

Trainer Henk Fraser had personele problemen in de aanloop naar dit duel. Mica Pinto werd alsnog geschorst door de KNVB na een aanklager die op zijn teentjes was getrapt na een eerdere vrijspraak en door de schorsing van Aaron Meijers. Daarom begon Laurent Jans (voor het eerst) in de basis. Hij vulde de linksbackpositie in van het verstevigde defensieve blok van de Rotterdammers waarin Adil Auassar een linie achteruit speelde.

Na elf minuten spelen had Sangaré tot tweemaal toe de openingstreffer in gedachten. Beide keren ronselde Okoye de bal spectaculair uit het doel. Uit de hoekschop die op de tweede poging volgde was Götze gevaarlijk, zijn inzet ging net naast. In de 25e minuut scoorde Vito van Crooij de openingstreffer, maar deze werd afgekeurd vanwege hands.

Dat het bij rust nog 0-0 stond was met name te danken aan het compacte spel van Sparta en aan de reddingen van Maduka Okoye. Dat PSV de eerste helft met 11 spelers eindigde was met name te danken aan VAR Kevin Blom die blijkbaar al vroegtijdig thee was halen in Zeist. De overtreding van Sangaré op Laurent Jans was te laat, buitensporig en de beste speler aan PSV-zijde mocht van geluk spreken dat het bij geel bleef.

Het spelbeeld in de tweede helft begon zoals het in de eerste helft veelvuldig was. PSV in balbezit en Sparta dat vanuit de omschakeling probeerde om af en toe een speldenprik uit te delen. Zes minuten na rust ging Zahavi op het doel af nadat Heylen uitgleed, Okoye kwam net op tijd uit zijn doel om erger te voorkomen. Even later ronselde Okoye weer een schot van Doan onder de lat vandaan.

Na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft was er zo’n uitbraak van Sparta. Bryan Smeets ging diagonaal over het veld richting het doel van Drommel, maar zijn harde schot ging naast. Twee minuten later was het Sven Mijnans vanuit bijna dezelfde hoek met een poging, maar ook deze ging niet op doel.

In de 72e minuut was PSV dichtbij de openingstreffer. Zahavi speelde zich vrij in het strafschopgebied en uit de draai schoot hij op de paal. Het was een fase dat Sparta er niet meer uit kwam en het vooral moest hebben van het spel vertragen. Voor het laatste kwartier bracht Henk Fraser een verse aanvaller in de ploeg. Hij verving de leeggespeelde Emanuel Emegha. Twaalf minuten voor tijd was het wederom Okoye die zijn ploeg op de been hield. Een kopbal van Vinicius pakte hij uit de hoek, de rebound ging in het zijnet. In de 82e minuut kwam PSV dan toch op voorsprong. De man die in de eerste helft wellicht van het veld gestuurd had moeten worden maakte op prachtige wijze de 1-0, Ibrahim Sangaré. Daarna leek het even snel te gaan omdat PSV al snel de 2-0 maakte via Ryan Thomas. In de 90e minuut deed Sparta nog iets terug via Lennart Thy, op aangeven van Mario Engels, maar PSV kwam niet meer in gevaar en trok de minimale, maar wel terechte overwinning over de streep.

Opstelling Sparta Rotterdam:

Maduka Okoye, Dirk Abels, Bart Vriends, Michaël Heylen, Laurent Jans (86. Giannis Masouras), Adil Auassar, Sven Mijnans, Mohammed Osman (86. Mario Engels), Emanuel Emegha (75. Lennart Thy), Bryan Smeets, Vito van Crooij (61. Kenzo Goudmijn)

Door: Sparta Rotterdam
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl