Sparta Rotterdam neemt punt mee uit Nijmegen

Na een pijnlijke nederlaag tegen Jong Ajax was NEC Nijmegen gebrand, om met enkele oud Spartanen, revanche te nemen tegen het sterk presterende Sparta Rotterdam. Sparta spelend met Wijnaldum als vervanger van de geblesseerde Drenthe, die de afgelopen periode Sparta veelvuldig bij de hand heeft genomen, en de verassend in de basisopstelling terug gekeerde Verhaar.

Door: Menno Vinke

Na een grotendeels gelijkopgaande openingsfase was het al in de 7e minuut raak na een voorzet van linksbuiten Leroy Labylle die op een prachtige manier afgemaakt werd door de gevaarlijke topschutter van NEC, Sven Braake.

Sparta probeerde wel het initiatief naar zich toe te trekken maar kwam in eerste aanzet niet verder dan een slap afstandsschot van Harroui wat een halve meter naast ging. Een echte vuist kon Sparta dan ook niet maken.

NEC bleef het beste van het spel houden. Een vrije trap van oud Spartaan Overtoom belande eerst op de lat en vervolgens in de rebound op de paal. Hierbij kwam Sparta goed weg maar het was duidelijk dat ze niet goed in de wedstrijd zaten.

Een van de weinige wapenfeiten was toen in de 32e minuut de fysiek sterke Veldwijk zich voor het eerst los kon maken van de straffe mandekking van Rens van Eijden. Zijn schot was echter vanuit een te moeilijke hoek om echt gevaarlijk te zijn. Buiten nog een halve kans van Alhaft vlak voor het einde van de eerst helft kwam het niet en daarmee besloot Sparta een matige eerste helft waar men op voorhand hele andere verwachtingen van had.

In de tweede helft startte Sparta voortvarend. Ilias Alhaft kon na goed doorzetten alleen op de keeper af. Het gebrek aan scorend vermogen brak de speler op om zijn eerste doelpunt te kunnen maken en Sparta op gelijke hoogte te schieten. Daarna bleef de druk uit en nam NEC weer de regie in handen. Echte kansen bleven ook in de tegenaanval uit waardoor Fraser besloot in te grijpen. De vrij onopvallend spelende Verhaar werd vervangen door oudgediende Duplan. In de 67e minuut werd de tweede wissel toegepast. Alhaft werd vervanger voor Jerry Dos Santos. De nog jonge Dos Santos speelt een sterk seizoen bij Jong Sparta waar hij veelvuldig doel treft. Een duidelijk signaal dat Fraser op zoek was naar het nodige scorend vermogen.

Ondanks het zwakke optreden was de score nog maar 1-0 en heeft Sparta al vaker laten zien dat een matig optreden niet hoeft te leiden tot puntverlies.

Een blessure van Dabo noopte Fraser tot zijn laatste wissel. Vanaf dat moment ging Sparta de laatste 10 minuten met drie man achterin een op een spelen in een laatste poging minimaal een punt mee naar Rotterdam te nemen.

Dit sorteerde direct effect en als zo vaak in uitwedstrijden wist Sparta alsnog de gelijkmaker te produceren. Een goede voorzet van de goed ingevallen Dos Santos werd nog weggekopt maar belandde voor de voeten van Harroui die de bal mooi diagonaal binnen schoot.

Uiteraard wilde de thuisploeg meer en drong direct aan. Een vrije trap van de goed spelende Overtoom werd echter knap gered door doelman Kortsmit. Ook Sparta liet zich niet onbetuigd waardoor de laatste minuten veruit de leukste waren. Goed doorzetten van dezelfde Harroui leidde nog tot een prima voorzet. De kopbal kon echter niet goed worden geplaatst en de tumultueuze eindfase leidde tot een gelijkspel.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl