Sparta Rotterdam ontvangt RKC op het Kasteel

Sparta Rotterdam neemt het dinsdagavond in een midweekse speelronde op tegen RKC Waalwijk. Na de heerlijke derbywinst op Excelsior van een ruime week geleden en de eenvoudige overwinning op SC Cambuur van afgelopen weekend, gaat Sparta voor een nieuwe zege. De aftrap op Het Kasteel is om 21.00 uur.

Sparta lijkt de lijn van 2022 tot dusver door te trekken in 2023. Aan de eerste drie competitiewedstrijden hield Sparta een resultaat over. Het knappe gelijkspel in Eindhoven tegen PSV werd al gevierd, maar een week later was de vreugde op Het Kasteel nog een stuk groter. Hoewel Sparta aanzienlijk minder voor de dag kwam dan tegen PSV werd de derby tegen Excelsior in extremis gewonnen. Na doorkoppen van Tobias Lauritsen was het zijn landgenoot Joshua Kitolano, die Sparta in de blessuretijd de drie punten bezorgde. De Kasteelheren wonnen met 1-0 en rekende daarmee na 15 jaar weer eens af met Excelsior. Afgelopen zaterdag ging Sparta nog op bezoek bij Cambuur. Dankzij doelpunten van Tobias Lauritsen, Koki Saito en Vito van Crooij won Sparta die wedstrijd eenvoudig. Dinsdagavond wil Sparta ook tegen RKC de punten op Het Kasteel houden.

RKC is tot dusver bezig aan een prima seizoen en weet voorlopig uit de gevarenzonde te blijven. De Waalwijkers hebben in 2023 echter nog niet helemaal de smaak te pakken. Hoewel het doelpuntloze gelijkspel in eigen huis tegen sc Heerenveen geen slecht resultaat was, kwam de nederlaag bij FC Volendam wel als een klap aan. Mats Seuntjens zette de geel-blauwen nog wel op voorsprong, maar het was Het Andere Oranje dat de wedstrijd omdraaide en met 2-1 won. Bovendien won RKC maar één keer uit hun laatste zeven Eredivisiewedstrijden. Die zege werd verrassend genoeg geboekt tegen AZ: 3-1. Afgelopen weekend kwam RKC niet in actie. De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd door de sneeuwval afgelast.

Voor Sparta is RKC ook de eerste ploeg die ze voor de tweede keer dit seizoen tegenkomen. Begin oktober stonden beide ploegen tegenover elkaar in Waalwijk. Michiel Kramer zette RKC al snel op een 1-0 voorsprong, maar Arno Verschueren zorgde in de eerste helft nog voor de gelijkmaker. Na de thee was het Iliass Bel Hassani, die RKC opnieuw aan de leiding bracht. De jacht om de achterstand opnieuw ongedaan te maken, werd voor Sparta bemoeilijk door een rode kaart voor Shurandy Sambo. Met tien man lukte het Sparta toch nog om één punt aan dit duel over te houden. Verschueren maakte met zijn hoofd zijn tweede van de middag. Als we kijken naar de laatste zes edities op Het Kasteel tussen Sparta en RKC verloor Sparta er geen één. Alleen vorig seizoen lukte het Sparta niet om te winnen van RKC. Het werd toen op een leeg Kasteel 1-1.

Bij Sparta maken twee spelers deel uit van de selectie, die in het verleden voor RKC zijn uitgekomen. Adil Auassar kwam tot 22 wedstrijden in Waalwijk, Aaron Meijers tot 75. Vanuit RKC zien we ook twee ex-Spartanen. Iliass Bel Hassani begon zijn loopbaan bij Sparta en kwam tot 85 wedstrijden in het eerste. Michiel Kramer speelde in 2018 twee maanden voor Sparta met daarin acht wedstrijden.

Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl