Sparta soeverein naar overwinning tegen Heracles

ROTTERDAM – Voor een vol Kasteel herstelde Sparta zich zaterdag knap van de smadelijke nederlaag die het leed tegen Vitesse. De Rotterdammers waren heer en meester tegen Heracles Almelo en wonnen met 3-1, waardoor de ploeg van Pastoor iets meer ademruimte heeft in de strijd tegen degradatie.

Sparta begon gedreven op het Kasteel, terwijl Heracles er geen zin in leek te hebben. De ploeg uit Almelo begon al vanaf de eerste minuut met tijdrekken en kwam klaarblijkelijk voor een punt. Sparta zette Heracles daarentegen al vroeg vast en had veel de bal. Verder dan een kopbal van Dijkstra en een aantal afstandsschoten kwamen de Kasteelheren echter niet in de beginfase. Heracles kwam ook eenmaal gevaarlijk voor het Spartaanse doel, maar de inzet kwam uit bij de cornervlag.

Na een half uur was het Sanusi uiteindelijk die de ban brak. De Belg, net terug van een blessure, kreeg de bal aangespeeld van zijn landgenoot Loris Brogno, die na een lange tijd absentie ook weer in de basis mocht beginnen. De van richting veranderde inzet van Sanusi was keeper Castro uiteindelijk te machtig. Heracles leek wakker geworden na de tegentreffer en kon een aantal minuten na de 1-0 de score alweer rechttrekken vanuit een makkelijk gegeven strafschop. Keeper Roy Kortsmit fleurde zijn honderdste wedstrijd voor Sparta echter op door de zwakke inzet van Armenteros klemvast te pakken. Breuer haalde vervolgens nog een inzet van de lijn, waardoor de Spartanen met een voorsprong gingen rusten.

Zeven minuten na rust komt Sparta nog comfortabeler op voorsprong. Martin Pusic maakt een actie maar wordt onderuit gehaald. Dijkstra legt de daaropvolgende vrije trap perfect op het hoofd van Martin Pusic, die zijn eerste doelpunt in dienst van Sparta Rotterdam maakt. Heracles maakte met een wissel van Darri voor Pröpper aanstalten om aanvallend te gaan spelen, maar kon moeilijk kansen creëren in het vervolg van het duel. Aan de andere kant was Pusic wel bijna dicht bij zijn tweede na miscommunicatie tussen Castro en zijn verdediging, maar de keeper kon de Oostenrijker nog net van scoren afhouden.

Even later werd het duel echter alsnog beslist. Een afvallende bal werd veroverd op het middenveld waarna Brogno de diepte in gestuurd werd. De Belg legde zijn voorzet panklaar op het hoofd van Pusic, die zijn tweede van de avond maakte. Het verzet van Heracles bleek geroken. Loris Brogno en Jerson Cabral gingen onder luid applaus naar de kant en werden vervangen door respectievelijk Thomas Verhaar en Craig Goodwin. Even later kreeg ook Martin Pusic een publiekswissel, waarbij hij voor El Azzouzi het veld verliet. Heracles redde in de slotfase nog de eer, na een prachtig doelpunt van Pelupessy.

Sparta doet met de overwinning zeer goede zaken in strijd tegen degradatie. De ploeg heeft nu 28 punten. Dat zijn er 8 meer dan nummer 18 Go Ahead Eagles.

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie