Sparta start eredivisie met gelijkspel in Heerenveen

De Eredivisie 2022/2023 is van start gegaan met de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Sparta Rotterdam. De Rotterdammers hebben een wilde transferzomer achter de rug, maar al met al stonden er toch nog veel ‘bekende’ namen aan de start. Uiteraard was rugnummer 1 anders na het vertrek van Maduka Okoye, en is Nick Olij de nieuwe man onder de lat. Verder begonnen Mike Eerdhuijzen (vanwege ziekte Auassar), Jonathan de Guzmán, Jason Lokilo en Tobias Lauritsen aan hun eerste officiële duel als Spartaan.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Sparta. Op zo’n 20 meter van het doel kreeg Jason Lokilo de eerste schietkans van de wedstrijd. Andries Noppert had er niet veel moeite mee. In de 30 minuten die volgden was het spel redelijk gelijk opgaand. Het balbezit ontliep elkaar niet veel en ook het balverlies niet. In de 40e minuut werd Heerenveen gevaarlijk en werd Nick Olij voor het eerst op de proef gesteld. Hij verwerkte het schot van Köhlert tot hoekschop.

Na tien minuten spelen in de tweede helft kon Arno Verschueren vuren richting Noppert, maar die zag het schot over hem heen vliegen. In de minuten daarvoor gebeurde er niet bijster veel in Friesland. Arno Verschueren had de ‘eer’ om de eerste gele kaart van het seizoen te krijgen aan Spartaanse zijde. Bij de thuisploeg had Sydney van Hooijdonk in de eerste helft al een prent ontvangen van Pol van Boekel.

Vlak voordat er een uur spelen op de klok stond kreeg Van Hooijdonk de bal op een presenteerblaadje in het strafschopgebied van Sparta. Zijn schot kon Olij echter niet verrassen en de Spartanen kregen een flinke waarschuwing dat ook de thuisclub scoringsdrift had. Sparta werd iets meer teruggedrongen dan in de eerste helft, maar kwam niet echt in de problemen. Via de omschakeling probeerde Sparta het met speldenprikjes, zoals een afstandsschot van Vito van Crooij.

Met nog 17 officiële speelminuten voerde Maurice Steijn zijn eerste twee wissels door. De Guzman en Verschueren werden vervangen door Van Mullem en Mijnans. Nadat Lauritsen net niet zijn voet goed tegen een voorzet kreeg was het tijd voor zijn wissel. Hij werd vervangen door Mario Engels. Ook Omar Rekik maakte zijn eerste minuten, hij kwam in het veld voor Mike Eerdhuijzen net als Joshua Kitolano die Younes Namli verving.

In de slotfase had Sparta weer een sterke fase waarin het Heerenveen ver terug drong. De eindpass ontbrak echter waardoor het met name tot het strafschopgebied gevaarlijk was. In de blessuretijd kreeg Sparta nog een hoekschop, maar het kwam niet tot scoren. Zo eindigde de wedstrijd zoals hij begonnen was, doelpuntloos.

Opstelling Sparta Rotterdam:
Nick Olij, Dirk Abels, Bart Vriends, Mike Eerdhuijzen (77. Omar Rekik), Mica Pinto, Jonathan de Guzmán (73. Jeremy van Mullem), Jason Lokilo, Arno Verschueren (73. Sven Mijnans), Tobias Lauritsen (77. Mario Engels), Younes Namli (77. Joshua Kitolano), Vito van Crooij

Door: Sparta Rotterdam
Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl