Sparta van het kastje naar de muur gespeeld in Utrecht

UTRECHT – Na twee overwinningen op rij staat Sparta weer met beide benen op de grond. Waar de ploeg vorige week nog omhoog mocht kijken richting Europees voetbal, bleek vandaag dat de ploeg daar in deze staat weinig te zoeken heeft. FC Utrecht was de Rotterdammers op alle vlakken de baas en maakte gehakt van Sparta: 5-1.

Op de eerste vijf minuten na werd duidelijk dat Sparta niet voor drie punten naar Utrecht was afgereisd. De Rotterdammers lieten de bal veelal aan de thuisploeg en probeerde vooral te verdedigen. Dat lukte aardig, aangezien FC Utrecht vrij weinig wist te creëren. Het breekpunt voor Sparta was het uivallen van Mattheij. De belangrijke sluitpost in de verdediging zag een Utrecht speler op zijn hoofd vallen en had hier zoveel last van dat hij in de rust gewisseld werd. Even daarvoor was het door gebrek organisatie in de Sparta verdediging al 1-0 geworden via Ramselaar.

In de rust wisselde Fräser Piroe voor Duarte en kwam Abels erin voor de geblesseerde Mattheij. Dit leverde echter direct een 2-0 en 3-0 door Dalmau en Gustafson, waarna bij Sparta werkelijk alles fout ging. De Rotterdammers legden FC Utrecht in de tweede helft geen strobreed meer in de weg en hielden zelf de bal niet langer dan 5 seconden in de ploeg. FC Utrecht kon zo vrijuit voetballen en uitlopen tot 5-0. De laatste doelpunten werden verzorgd door Ramselaar en een afstandsschot van Klaiber. In de slotfase redde Piroe nog een klein beetje de eer voor Sparta door de 5-1 binnen te schieten. Zo beleefde Sparta een bijzonder slechte generale repetitie voor de stadsderby die volgende week plaats zal vinden op het Kasteel.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl