Sparta verpest Carnavalsfeestje RKC met zege

WAALWIJK – Sparta Rotterdam heeft het Carnavalsfeestje van RKC vrijdagavond verpest. De Rotterdammers waren in de eerste helft veel beter dan de hekkensluiter en verdedigden in de tweede helft solide, waardoor er na 90 minuten een 0-1 stand op de borden stond.

Sparta was in de eerste helft vanaf het begin de betere ploeg. De Kasteelheren sneden in de eerste tien minuten al een aantal maal goed door de Waalwijkse verdediging. Met name een voorzet van Fortes draaide gevaarlijk in, waarna met name Deroy Duarte een grote kans kreeg. De middenvelder, in de basis ten koste van Bryan Smeets, zag doelman Vaessen echter in zijn weg liggen. Een aantal andere kansen werden door de Rotterdammers ook niet afgemaakt, waardoor RKC even mocht hopen op een voorsprong. Van De Venne schoot echter hoog over. Niet veel later was het toch raak voor Sparta. Joosten begon een mooie actie vanaf de achterlijn en zag zijn schot van richting veranderd worden en daardoor doel treffen. Zo ging Sparta rusten met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft had RKC iets meer balbezit zonder daar veel mee te doen. Sparta stond in principe goed en loerde wat meer op de counter. Daardoor waren er in het tweede bedrijf minder kansen te noteren dan in het eerste. Harroui had een goed afstandsschot en Patrick Joosten zag een uitstekende actie net niet beloond worden. Even daarna kreeg RKC de eerste echt grote kans. Oud-Spartaan Bilate kon alleen door op Ariël Harush, maar de Israëlische doelman keerde zijn inzet uitstekend. Verder kwam de zege voor Sparta niet meer in gevaar, waardoor de ploeg van Henk Fräser nu op een negende plaats staat met 30 punten.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl