Sparta wint John Kerstholt Bokaal na zege op VOC


ROTTERDAM – Na de oefennederlaag tegen het Belgische Beerschot afgelopen zaterdag (0-1 red.) heeft Sparta Rotterdam zich dinsdagavond goed hersteld. De formatie van trainer Maurice Steijn won het oefentreffen met VOC: 1-5.

Steijn stuurde een vrij jonge ploeg het veld en die beschaamden het vertrouwen van de oefenmeester niet in de strijd om de John Kerstholt Bokaal. De jonge Patrick Brouwer zorgde vrij snel voor de 0-1 op aangeven van Gaultier Overman. VOC deed al snel iets terug via oud-Spartaan Thomas Verhaar: 1-1. Een paar minuten daarna trof Spartaan Delano Vianello nog de lat, voordat Mo Tahiri na een half uur de Kasteelbewoner weer op voorsprong schoot: 1-2. Nog voor rust zorgde Vianello voor de 1-3. Na de theepauze was het opnieuw één-en-al Sparta dat de klok sloeg. De Japanner Koki Saito trof na vijf minuten met een stift de lat. Maar een kwartier voor tijd nam Sparta alsnog afstand. Mo Tahiri zorgde voor de 1-4 en Patrick Brouwer zorgde voor het uiteindelijk slotakkoord met de 1-5. In de slotfase testte invaller Achraf Madi voor de derde maal de lat bij VOC.

Door de zege legde Sparta beslag op de John Kerstholt Bokaal. Komende zaterdag rond de Kasteelclub de voorbereiding af met een oefenduel in eigen huis tegen FC Emmen tijdens de jaarlijkse Familiedag.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl