Spectakel bij HVC’10 – DCV

Na een snelle en onverwachte 0-3 achterstand dertig minuten, bleek de bekerwedstrijd tegen DCV uit Krimpen al beslist. De opzet met drie centrale verdedigers en twee opkomende backs van HVC’10 was mislukt. De thuisploeg kwam steeds een mannetje te kort op het middenveld, waar de ex-prof Carlo de Reuver  zich in een vrijstaat. Hij kopte zelf na een corner 0-1 binnen, en  Meijer maakte de andere twee goals, na respectievelijk weer een dekkingsfout bij een corner en slordig balverlies. DCV (zaterdag 2e klasse D)  leek even een superploeg die op dat moment al stevig op weg was naar de tweede ronde.

Omzettingen
Piet Boon begreep dat het idee van de drie centrale verdedigers los gelaten moest worden. Hij  liet Leroy Smits doorschuiven naar het middenveld en daar kwamen de kwaliteiten van de aanvoerder veel beter tot zijn recht. Het  werd direct een succes, want Smits verzilverde zelf de voorzet van de snelle Dave Kram al een paar minuten later.(1-3)  DCV wist  zich met de verandering op het middenveld voor een probleem gesteld. Het zag na een fraaie Hoekse aanval (via Jorno Reurink, Slutsky) Badr ben Mohammed met een intelligent hakballetje de stand vlak voor rust tot 2-3 terugbrengen. De thuisploeg  had ook nog met een beter gevoel naar de kleedkamer kunnen lopen, wanneer een voorzet van opnieuw Kyrill Slutsky door  Jorno Reurink was binnengegleden. Hij miste met een grote teen. Met het Hoekse team ging ook de hoop mee  naar de kleedkamer.

DCV schiet uit de startblokken.
DCV begon aan de tweede helft als Max Verstappen aan de Grand Prix van Silverstone. Invaller Luuk Kraayeveld (hij verving doelpuntenmaker  Meijer) knalde al na 33 seconden op de lat boven doelman Tom van der Spek en weer een minuut later versierde Carlo de Reuver zijn eerste penalty. De overigens soepel leidende scheidsrechter Erik de Winter (Rozenburg) gaf na afloop meteen toe dat hij daarbij fout zat: “Ik zag de aanvoerder glimlachen en ik begreep dat ik beet was genomen. Gelukkig voor mij werd de strafschop gemist. Anders hou je er toch een vervelend gevoel aan over.” De Reuver bleek beter in het versieren dan in het benutten van de pingel. Bovendien ging  Tom van der Spek naar de goede hoek. HVC’10  was geschrokken maar vijf minuten later tikte Kyrill Slutsky aan de andere kant helemaal vrij de bal tegen de paal.

DCV op de counter

Nu was DVC aan de beurt om te schrikken. Het ging wat meer het accent op de verdediging leggen en meer op snelle counters over. HVC’10 had  drie  troeven achter de hand gehouden.  Kay van den Bos, Mitchell Bouwhuis en Daniël Storm  kwamen voor Voskamp, Reurink en Groothuizen  in het veld. Er kwam weer een nieuw elan in het Hoekse spel.  De prima spelende middenvelder  Badr ben Mohammed miste in de 65e minuut een 100 %-kans. Maar kort daarna gaf hij wel de schitterende steekbal op Mitchell Bouwhuis die doelman Bart de Keijzer voor de derde keer (laag in de rechterhoek) kansloos liet: 3-3. Het was weer de vijfde keer in drie wedstrijden  dat Bouwhuis doel trof. Dat is  een mooie eindstand moet iedereen gedacht hebben.

Koek is niet op
Maar de beide ploegen gaven nog niet op. Er mocht vanmiddag veel van de Rozenburgse scheids en dat kwam het tempo in  de wedstrijd wel ten goede. De sfeer in het veld was overigens goed. Invaller Kraayeveld (DCV) kreeg als enige na een te forse overtreding geel. Vijf minuten voor tijd voor tijd lokte  weer Carlo de Reuver een nieuwe strafschop uit. Van der Spek legde hem neer en deze keer was de penalty wel terecht. Luuk Kraayeveld benutte deze onverwachte buitenkans eenvoudig. De Krimpense buit was binnen dacht men bij DCV,  maar twee minuten voor tijd leverde de steekpass van Kyrill Slutsky op Dave Kram toch nog een Hoeks doelpunt op. Deze keer verschalkte  Kram doelman De Keijzer wel. Met 4-4 op het scorebord hadden de wegblijvers ongelijk gekregen.

Boon opgelucht
We begonnen  goed, maar door twee dekkingsfouten bij corners en balverlies op het middenveld  stond het ineens 0-3. Doordat  Leroy  Smits naar het middenveld doorschoof, konden we gelukkig het evenwicht daar herstellen. We schoten daar tekort.  Waar vorige week de spirit tegen Schipluiden ontbrak, werden deze keer de mouwen opgestroopt. We kwamen helemaal terug in de wedstrijd. Kregen eigenlijk ook de beste uitgespeelde kansen. De eerste pingel was er geen, maar die werd gelukkig gestopt. Het werd zo een erg leuke wedstrijd, zeker voor ons, als je na een 0-3 achterstand nog met een gelijkspel van het veld stapt. Het was wel fijn dat DCV wilde blijven voetballen.”

Opstelling HVC’10
Van der Spek- Boon- Smits-  Kernan- Groothuizen (68. Storm) , Boogaard, Voskamp (68 Kay van den Bos), Reurink (58. Bouwhuis), ben Mohammed. Slutsky. Kram

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl