Spelerstombola en schimmige betalingen; dit is waarom de KNVB sancties overweegt in het amateurvoetbal

Je verbaast je er nauwelijks meer over: ‘Amateurclub X haalt 25 nieuwe spelers.’ Bijna alle voetbalclubs verwelkomen ieder seizoen een peloton aan eventuele versterkingen. Steeds eerder lijken zij toe te zijn aan die bekende nieuwe uitdaging, die zich niet zelden laat uitdrukken in een enveloppe. Een paar tientjes per maand meer maakt het gras bij die andere club net wat groener. De amateurwereld is in beweging. “Je moet mee, hè?”

Sportpark De Leeuwenkuil. Thuishaven van DRL, De Rotterdamse Leeuw. Een club in zwaar weer. Financieel zit de vereniging aan de grond en ook sportief heeft DRL wel eens betere tijden gekend. Afgelopen seizoen speelden zij in de middenmoot van de vierde klasse – het laagste niveau op zaterdag – en tot overmaat van ramp gaven steeds meer spelers aan komend seizoen te vertrekken.

Een compleet juniorenteam verhuisde naar Overmaas en ook bij de senioren kreeg DRL te maken met een exodus aan spelers. Dertien spelers uit het eerste stapten uit De Leeuwenkuil. Twaalf daarvan gingen met de toenmalige hoofdtrainer Dave Koring mee naar FC IJsselmonde.

Lees verder op Rijnmond.nl

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl