Met nog 25 dagen te gaan tellen we af naar het ABN AMRO Open 2024. Het spelersveld is een veld om van te dromen. Maar liefst zes spelers uit de top-10 geven acte de presence. Toch is het geen uitgemaakte zaak dat Medvedev, Sinner, Rublev, Rune, Hurkacz en De Minaur de strijd om de titel gaan voeren. Daarvoor is ook de rest van de spelerslijst veel te sterk.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: “Dit is het veld waar we ieder jaar op inzetten. Veel topspelers, die het opnemen tegen jong talent en thuisfavorieten. Op die manier kunnen we in iedere sessie van het toernooi geweldig tennis bieden. Of je nu op maandagmiddag in Rotterdam Ahoy bent of op zondag bij de finale.”

Naast de zes wereldtoppers staan ook ‘oude bekenden’ als Grigor Dimitrov (tiende deelname) en Felix-Auger Aliassime (winnaar in 2022) op de lijst. Net als bijvoorbeeld Milos Raonic, Gaël Monfils (tweevoudig winnaar) en Alexander Bublik spelers die altijd iets extra’s brengen op de baan.

De Nederlandse inbreng bestaat uit Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. Daarnaast zie je nog een aantal verrassende namen op de spelerslijst.

Wheelchair toernooi
Ook in het wheelchair toernooi is het niveau hoog, zowel bij de mannen als vrouwen. Diede de Groot keert terug naar Rotterdam om haar titel te verdedigen en bij de mannen is Alfie Hewett de grote kanshebber om een vijfde titel te veroveren in de Maasstad. Daarnaast is de absolute wereldtop aanwezig om deze twee winnaars het moeilijk te maken!

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl