Spitsloos HVC’10 niet opgewassen tegen Westlandia

In de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen denderde HVC’10 in de uitwedstrijd MET 0-5 over Westlandia heen. Het elftal dat zaterdag in het veld stond, verschilde maar liefst met vijf spelers van dat team in begin oktober. Michael van den Bos is verder het hele jaar buiten beeld, maar na de slijtageslag op dinsdagavond tegen SVC’08 miste HVC’10 door blessures vooral Sil van Ooijen, Badr ben Mohammed  en de in bloedvorm verkerende Kirill Slutskyy. HVC’10 is één van de meest scorende ploegen in 2C, maar van de 42 gescoorde doelpunten was deze middag maar liefst 60 % van de makers afwezig. Dave Kram, een mogelijke invaller, zat in het zonnetje op Curaçao.

Middenvelders in de spits
Hun vervangers Van der Bogt en Tony Vierhout moesten noodgedwongen in de spits optreden, maar het zijn beiden middenvelders. Eigenlijk kon alleen Jorno Reurink in de gemankeerde voorhoede de honneurs waarnemen. Dan kun je een beladen Westlandse derby eigenlijk niet winnen. Bovendien was doelman Rowdy Janssen nog steeds niet hersteld van de bevalling van zijn dochter. Tom van der Spek verving hem voor de derde achtereenvolgende wedstrijd. En met zoveel invallers is de spoeling op de bank natuurlijk ook erg dun.
Westlandia miste in dit stadium van de competitie ook enkele spelers (Lars van den Berg en Thomas van der Putten waren geschorst)

Westlands voetbal
Het was zeker geen kwalitatief hoogstaand duel, maar wel een echte Westlandse clash die met enig geluk in een Naaldwijkse overwinning eindigde. Na 90 minuten had waarschijnlijk iedereen vrede met een gelijkspel gehad. Theo Verbeek na afloop: “We hebben de eerste wedstrijd toen  we met 0-5 klop kregen nog een geanalyseerd. En afgelopen dinsdag hadden we een spion tegen SVC’08. In beide wedstrijden liep HVC’10 erg hard van stapel en overrompelde de tegenstander. Dat was vanmiddag dus het doel: meteen de ploeg terug te dringen. “

Westlandia sterk
Op de eerste paar minuten na lukte het  voornemen van Verbeek goed. Al in de vijfde minuut deelde Stefan van Egmond geel uit aan rechtsachter Dylan Boogaards en de toegekende vrije trap   werd door Vince Hagen met behulp van de wind en een stuit op het harde veld achter doelman Van der Spek geknikkerd. En weer een paar minuten later miste Westlandia via Stefan Bron een grote kans op 0-2. Zijn voet kwam net niet op tijd bij de bal na een scherpe voorzet van rechts. HVC’10 ploeterde in die fase volop met balverlies en kwam pas na dertig minuten in de buurt van Jari Duijvestein. Westlandia ging echter het gevecht vol  aan, en wist dat Jorno Reurink de enige spits was die de thuisploeg in het veld kon brengen en Westlandia pijn kon doen.

Pijn deed wel linksback Rick van Rijn in een poging om ook het gevaar Jorno Reurink uit te schakelen op een te wrede manier. Ineens had Van Egmond weer zijn kaarten gevonden,  want kort daarna kreeg ook Glenn Boon er één na een overtreding op Tim van der Voort.

Rommelig
Op het moeilijk bespeelbare  veld bleef het spel aan beide zijden rommelig, maar toen de als middenvelder gestarte Mitchell Bouwhuis van plaats met Vierhout, kwam HVC’10 beter in de weedstrijd. Toch kreeg Westlandia een enorme kans op 0-2, toen de jonge Milo Wagner (35e minuut) bijna op de doellijn staande een kans verprutste. Dat had Westlandia duur kunnen komen te staan, want enkele minuten later bereikte  een prachtige lange pass van Reurink de opgekomen Dylan Bogaards, die de bal over Duijvestein op de lat lobde. Kort daarna kreeg ook Vierhout een kans, maar zijn gehaaste schot in vrije positie verdween over het doel. Op zich had Westlandia het in de eerste helft betere van het spel en was de voorsprong op dat moment zeker  verdiend, want naast de twee genoemde kansen kwam HVC’10 niet in  het strafschopgebied.

Tweede helft voor HVC’10
De blauwzwarte formatie begon wel sterk aan de tweede helft, zowel Jorn Groothuizen als Mitchell Bouwhuis kreeg  een kans die ze niet konden benutten.  Duijvestein bracht in beide situaties redding. De  wedstrijd kantelde helemaal toen de jonge 023-speler Milo Wagner kort na elkaar twee keer een gele kaart kreeg, in beide gevallen na een overtreding op Kay van de Bos, die voor de wedstrijd nog gehuldigd werd voor zijn 100e duel voor HVC’10. De tweede gele kaart was wel erg gemakkelijk gegeven.

Ontregelen
Ook Dennis Verbeek kreeg geel van Van Egmond (ja, de zoon van ….) die het zeker niet makkelijk had in deze Westlandse strijd. HVC’10 rook zijn kansen, maar tegen tien man spelen is vaak genoeg geen voordeel. Het was het sein voor de Naaldwijkers om een fijn en doelmatig  concept uit de kast te halen: vertragen, zeker doelman Duijvesteijn mocht het ongehinderd doen, en voorin  lekker aan rommelen met de in het veld gekomen Yordi van Beek voor Tim van der Voort. De slimme invaller ontregelde het spel, wendde af en toe een blessure voor om direct daarna weer vol gas te geven. Geef een ploeg die de laatste wedstrijden te vaak verloor maar wel zijn aansluiting met de subtop wil houden, maar eens ongelijk.  Je gaat zover de scheids het toelaat. Die had best een kaart mogen trekken voor de tijd pikkende Duijvestein. Het werden ook slechts vier minuten blessuretijd, terwijl de hoofdwond   van Dennis Verbeek al enkele minuten in beslag nam. Verbeek eindigde stoer met een bebloede tulband.

Verbeek tevreden , Boon gelaten
Theo Verbeek was natuurlijk een gelukkig mens: “We begonnen sterk, hadden bij rust met 0-2 voor moeten staan en in de tweede helft hebben we de wedstrijd over de streep getrokken. Die lijn moeten we nu doortrekken, volgende week thuis tegen Vitesse Delft.”
Thuistrainer Piet Boon leek eerder gelaten dan verdrietig: “Het verlies van ons spitsenkoppel (samen goed voor 18 doelpunten) kun je gewoon niet opvangen. In de tweede helft voetbalden we tot de zestien best goed, maar daarna  mis je een targetman (van Ooijen) of iemand die met een dribbel de defensie splijt (Slutskyy of ben Mohammed.) En rot genoeg voor ons, die zijn ook nog niet meteen terug.

Moeilijk programma
Er breken daarom moeilijke weken voor HVC’10 aan, want de blessures zijn inderdaad niet meteen genezen. Met uitwedstrijden tegen DoCos en zeker DSO in het vooruitzicht geen geruststellende gedachte, en zo kan de flow van het goede spel in de laatste weken omslaan en het uitzicht op nacompetitie na nieuwe nederlagen ineens verdampt zijn.

Opstelling HVC’ 10: Van der Spek, Bogaards, Boon, Van den Bos, Len van Ooijen , Storm, Groothuizen, Bouwhuis, Van der Bogt, Reurink, Vierhout (68 Smits)

Scheidrechter: Stefan van Egmond
Gele kaarten HVC’10: Reurink, Boon, Bogaards
Westlandia 4

Door: Cees van der Pol
Foto: Danny Ploegaert


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl