Sportpark Bijdorp op de schop

 

Schiedam – Vanaf maandag 3 september a.s. starten de werkzaamheden op het complex van onze softbal- en honkbalvereniging in Sportpark Bijdorp. Het honkbalveld komt op de plaats waar nu nog het softbalveld is gelegen. De backstop (het grote hek achter de thuisplaat) zal nabij het clubgebouw komen te liggen. Dit geldt tevens voor het nieuwe softbalveld, maar dan aan de andere zijde van het clubgebouw.

Reden om de huidige ligging van vooral het honkbalveld aan te passen, is de veiligheid van de woonwijk Bijdorp en de achter het honkbalveld gelegen scouting. Ver geslagen ballen verdwijnen momenteel in de woonwijk en op het terrein van de scouting, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan

Door de omzetting zullen beide velden voortaan voldoen aan de door de soft- en honkbalbond (KNBSB) gestelde eisen. Het huidige honkbalveld voldoet niet aan deze eisen. Tevens worden beide velden voorzien van totaal 21 lichtmasten.

De dit seizoen nog resterende thuiswedstrijden zullen worden gespeeld op het terrein van naaste buur S.C. Vlaardingen Holy. Vanaf april 2019 hopen wij met al onze teams de nieuwe speelvelden in Sportpark Bijdorp te kunnen betreden.

“Wij danken de gemeente Schiedam voor de zeer prettige en constructieve samenwerking gedurende de afgelopen jaren. Zonder twijfel zal het nieuwe complex een geweldige boost geven aan onze ambities om de vereniging te laten groeien en op een hoger speelniveau te geraken”, aldus het bestuur van SV & HV Schiedam

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com