Stadsderby kent geen winnaar na zinderende ontknoping

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam en Feyenoord hebben elkaar in evenwicht gehouden tijdens  de eerste competitiewedstrijd . In De Kuip werd het 2-2. Alle goals vielen in de tweede helft.

In de eerste helft was Feyenoord vooral gevaarlijk. De ploeg van hoofdtrainer Jaap Stam raakte al vroeg de paal via Orkün Kokcü, maar de goed keepende Tim Coremans tikte de bal weg. Sparta moest het hebben van speldenprikjes. Bart Vriends kopte vanuit een hoekschop op doel, maar zijn inzet ging er niet in.

In de tweede helft opende Sparta vroeg de score. Mohamed Rayhi schoot Sparta met een pegel op voorsprong, 0-1. Feyenoord liet het er echter niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Steven Berghuis was uit een corner dichtbij, maar zijn kopbal ging er niet in. Even later was het alsnog raak toen diezelfde Berghuis uit een voorzet wist binnen te prikken, 1-1.

Via een knap uitgespeelde aanval van de Kasteelheren werd het uiteindelijk een kwartier voor tijd 1-2 via invaller Lars Veldwijk. Feyenoord ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Invallers Luciano Narsingh en Sam Larsson waren allebei dichtbij, maar de defensie van Sparta kwam met de schrik vrij.

Trainer Jaap Stam zag in de slotfase verdediger Eric Botteghin uitvallen met een blessure. Aanvaller Naoufal Bannis mocht zijn Eredivisie-debuut maken voor de Rotterdammers.

In de slotfase hield Coremans zijn ploeg op de been met een spectaculaire redding. Feyenoord kreeg zes minuten extra tijd om wat te doen aan de achterstand. Dat lukte uiteindelijk op het nippertje door een doelpunt van Sam Larsson.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl