Stefanos Tsitsipas tweede top-3 speler in Rotterdam

Na Daniil Medvedev, nummer 2 van de wereld, heeft ook Stefanos Tsitsipas zijn komst naar het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament bevestigd. De 23- jarige Griek, nummer 3 van de ATP Ranking, komt voor de zesde keer in actie in Rotterdam Ahoy. Het toernooi vindt plaats van 5 tot en met 13 februari 2022.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: “Er is een speciale band tussen Stefanos Tsitsipas en het ABN AMRO World Tennis Tournament. In 2017 debuteerde hij op de ATP Tour bij ons. Die wildcard is hij nooit vergeten, reden waarom hij ook nu graag weer naar Nederland komt. Omgekeerd zien wij hem natuurlijk heel graag weer terug. Hij koppelt een prachtige speelstijl aan een unieke dosis charisma.”

Tsitsipas in Rotterdam

Bij zijn eerste optreden in Rotterdam in 2017 bleek Tsonga in de eerste ronde te sterk. Niettemin maakt Tsitsipas in zijn debuut in een ATP hoofdtoernooi veel indruk. Een jaar later strandde hij nog in het kwalificatietoernooi, maar daarna ging zijn ontwikkeling snel. Zijn beste resultaat bereikte hij eerder dit jaar, toen hij in de halve finale zijn meerdere moest erkennen in Andrey Rublev, die de titel in Rotterdam uiteindelijk veroverde.

Van NextGen naar Wereldtop

In 2018 schreef Stefanos Tsitsipas de NextGen ATP Finals op zijn naam. Het kampioenschap voor de acht beste spelers van 21 jaar en jonger was het startsein voor zijn bestorming van de wereldtop. Een jaar later won hij al de ATP Finals in London en bereikte de mondiale top-10. Sinds zijn halve finaleplaats in Rotterdam Ahoy eerder dit jaar staat hij in de top-5 en inmiddels is hij door twee toernooizeges en drie finaleplaatsen in 2021 naar de derde plaats gestegen.

ABN AMRO World Tennis Tournament

Het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 5 tot en met 13 februari 2022. Richard Krajicek: “Met Daniil Medvedev en Stefanos Tsitsipas hebben we een mooie start gemaakt met het deelnemersveld. We kijken er met de spelers enorm naar uit om de fans weer te mogen begroeten in Rotterdam Ahoy. We zijn er klaar voor om er een geweldig tennisfeest van te maken.”

De ticketverkoop is inmiddels gestart, via www.abnamrowtt.nl

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl